Darbe girişimine tepkiler büyüyor!

Samsun'un havza ilçesinde demokrasi nöbeti, Kevser camisi önünde devam ediyor.

Darbe girişimine tepkiler büyüyor!

 Darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti, Havza'da Kevser Camisi önünde sürüyor. Demokrasi nöbetine destek vermek amacıyla ilçeye gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, burada vatandaşlara hitap etti.

Hep beraber canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını izlediklerini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi ülkemizin 2023 hedeflerini engellemek için yapılmıştır. Bazı güçler hem içeride hem dışarıda hasetlerinden ülkemizin geleceğe olan bu umutlu ilerleyişi ve gelişmesini hazmedemediler. Önce PKK'yı tezgahladılar, IŞİD'i tezgahladılar, o da yetmedi FETÖ denilen organizasyonu yıllardır bizim de farkında olmadığımız, bizim de gaflet içinde olduğumuz anı kullanarak geliştirdiler. İçimizdeki hainler, özellikle güzide kuruluşumuz Silahlı Kuvvetler içine sızmış hain eşkıyaya asker elbisesi giydirerek isyana, bir kalkışmaya teşvik etti. 15 Temmuz akşamı olan bu idi."

Ortadoğu'da artık karar veren, belirleyici olan, yönetimi, demokrasisi, iktisadi kalkınması ve her şeyi ile Ortadoğu’nun parlayan yıldızı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin önünün kesilmek istendiğini vurgulayan Yılmaz, "Buna benzer şeyleri daha önceler de denediler. Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, ülkemizin geleceğini yok etmek istediler ama onların hesabının üzerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi bir başka ilahi hesap vardı. Onlara fırsat vermedi. Şehitlerimiz oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Türkiye kalkındığı sürece kalkışma ihtimallerinin hepsinin umutlarının giderek azalacağına dikkati çeken Yılmaz, çocuklarına daha iyi gelecek kurmak adına çok çalışacaklarını söyledi.

Hiç kimsenin zorla demokrasi nöbeti tutmadığına işaret eden Yılmaz, "Samsun'un 17 ilçesinde meydanlarımız dolu, nöbet tutuyorlar. Nöbetimiz ikinci bir emre kadar devam edecek. Allah sizlerin yardımcısı olsun." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Yılmaz, 15 Temmuz Anı Defteri'ni imzaladı. 

Demokrasi nöbeti tutanlara Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan pilav, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu tarafından dağıtıldı. 

Demokrasi nöbetine Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel