'Dağlarca'nın hüznü içindeyiz'

Mesajında, Dağlarca'nın kaybının herkesi derin bir teessüre sevk ettiğini belirten Okutan, şunları kaydetti: ''Türkçe'nin yaşayan en büyük şairi, şöyle diyordu bir şiirinde, 'ne korkuyorsun uyanıp geceleri/ölüm yaşayacağını yok edebilir/yaşadığını değil'.

'Dağlarca'nın hüznü içindeyiz'

Mesajında, Dağlarca'nın kaybının herkesi derin bir teessüre sevk ettiğini belirten Okutan, şunları kaydetti:

''Türkçe'nin yaşayan en büyük şairi, şöyle diyordu bir şiirinde, 'ne korkuyorsun uyanıp geceleri/ölüm yaşayacağını yok edebilir/yaşadığını değil'. Artık bu cümleden sadece 'yaşayan' kelimesi kaldı Fazıl Hüsnü Dağlarca için. Edebiyatımızın yaşayan bir çınarı haline gelen Dağlarca'nın kendisi artık aramızda olmasa bile, ismi, yazdığı eserlerle aramızda her zaman yaşayacaktır.

Türkiye'nin en büyük şairlerinden, 'Türkçem benim ses bayrağım' diyen ve Türkçe'ye olan sevgisini her fırsatta dile getiren Dağlarca'nın kaybı bizleri derin bir teessüre sevk etmiştir. Merhum Dağlarca'ya Allah'tan rahmet, sevenlerine ve edebiyat dünyasına başsağlığı diliyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel