Atık su projesi ihaleye çıkıyor

Ordu Belediyesi'nin 'Ordu Deniziyle Barışıyor' sloganıyla kanalizasyon sorununu tamamen ortadan kaldırması amacıyla başlattığı ve sonradan AB'den sağlanan fon ile kanalizasyonları denize atmak yerine tam arıtma yapılarak ortadan kaldırılması amacıyla başl

Atık su projesi ihaleye çıkıyor

Ordu Belediyesi'nin 'Ordu Deniziyle Barışıyor' sloganıyla kanalizasyon sorununu tamamen ortadan kaldırması amacıyla başlattığı ve sonradan AB'den sağlanan fon ile kanalizasyonları denize atmak yerine tam arıtma yapılarak ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan projenin Ocak 2009'da ihaleye çıkacağı açıklandı.

Projeyle ilgili son değerlendirmeleri yapmak için Ordu'ya gelen Avrupa Delegasyonu Üyeleri ile Ordu Belediyesi arasında bir görüşme yapıldı. Uygulanacak teknik dizayn açısından Türkiye'de bir ilk olacak projedeki son gelişmeler ve ayrıntılarını açıklamak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Ordu Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, AB Delegasyon Üyeleri Richart Masa, Elif Ceyda Baş, IPA Koordinasyon ve Uygulama Merkezi Başkanı Ercan Tortop ve Çevre Orman Bakanlığı'nın temsilcileri katıldı.

Proje ile ilgili artık geleceklerini daha iyi gördüklerini belirten Seyit Torun, ocak ayı itibari ile ihale sürecinin başlayacağını açıkladı. Proje ile ilgili nihai noktaya gelindiğini ifade eden Seyit Torun, "Projemizin içerisinde sadece atık su arıtma tesisi değil, içme suyu hatlarının da rehabilitasyonu da yer alacak" dedi.

Projenin tamamlanmasıyla Ordu'nun 60 yıllık alt yapı sorununun çözüleceğini belirten Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, "Proje için şuan tahmin edilen bedel 26 bin euro. 3 yıl içerinde projeyi tamamlamayı düşünüyoruz. Proje bittiğinde turizm kenti olma yolunda büyük bir adım atılmış olacak. Bilindiği üzere Ordu'da denize giremiyoruz. Bu sayede Ordu bir deniz kenti olacak ve her yerinden denize girilebilecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel