Dağcılar unutulmadı!

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 10 dağcının törenle anılacağı bildirildi. Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı (GÜDAK) Mustafa

Dağcılar unutulmadı!

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 10 dağcının törenle anılacağı bildirildi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı (GÜDAK) Mustafa Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana Dağı'nda 2009 yılında meydana gelen çığ faciasında ölen dağcıları anmak için TEDAK ile ortak anma programı düzenlediklerini belirtti.

Akbulut, 22 Ocak Cumartesi günü Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanarak buradan kent merkezinde ölen dağcılar için yapılan anıta kadar yürüyeceklerini ifade ederek, 'Anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacağız. Anıt önündeki törenden sonra kamp için Zigana'ya hareket ederek zirvede kamp kuracağız. Pazar günü ise kamp alanından yürüyüş kolu ile Zigana Dağı'ndaki anıta hareket edeceğiz. Çelenk sunma ve tören sonrası yeniden zirveye yürüyerek kamp alanında toplanacağız. Zirvedeki camide Kuran okunacak ve ölen arkadaşlarımız için dua edeceğiz, ardından helva dağıtacağız' dedi.

Akbulut, 20 Ocak Pazartesi günü ise Trabzon İskenderpaşa Camisi'nde TEDAK tarafından ölen dağcılar için mevlit okutulacağını kaydetti.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı.

Olayda, Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsoğlu, Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Çığda Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek de yaralanmıştı.

Gümüşhane Valiliğince Zigana Dağı'nda hayatını kaybeden TEDAK üyesi 10 dağcı için anıt yaptırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler