D. Karadeniz'i parkla tanıtacaklar

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), "Karadeniz Park Projesi'' kapsamında bölgenin tarih, kültür ve yöresel mimarisinin yansıtılacağı bir turizm merkezi oluşturacak.Doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yaban

D. Karadeniz'i parkla tanıtacaklar

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), "Karadeniz Park Projesi'' kapsamında bölgenin tarih, kültür ve yöresel mimarisinin yansıtılacağı bir turizm merkezi oluşturacak.

Doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Doğu Karadeniz, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Doğu Karadeniz'de, bölgede farklı alternatiflerin oluşturulması çalışmaları kapsamında, 1 milyar liralık harcama öngörülerek hayata geçirilecek "Karadeniz Park" Projesi'yle bölgenin tarihi, kültürünün ve yöresel mimarisinin farklı kültürlere yansıtılacağı kompleks bir turizm merkezi oluşturulacak.

aa_picture_20150112_4267875_web.jpgDoğu Karadeniz, hayata geçirilecek projeyle hem ziyaretçilerine pek çok alternatifi bir arada sunacak, hem de yöresel lezzetleri ve el sanatlarıyla da gelir elde etme şansı bulacak.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında her geçen yıl artış yaşandığını belirterek, önceki yıllara göre ziyaretçi sayısının, 2014 yılında yüzde 25 artış göstererek 5 milyonu aştığını söyledi.

Doğu Karadeniz'de turizm potansiyeli artırmaya yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Kaldırım, "DOKA olarak turizm destinasyonunu artıracak projeleri önemsiyoruz. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz önemli projelerden birisi de "Karadeniz Park" Projesi'dir. Projeyi tarihimizi, kültürümüzü, Karadeniz'e özgü değerlerimizi ve yöresel mimarimizin farklı kültürlere aktarılması açısından önemli görüyoruz" diye konuştu.

Kaldırım, söz konusu merkezi, bölgeye en hakim, yerli ve yabancı turistlerin rahatlıkla ziyaret edebileceği bir alana kurmayı planladıklarını dile getirerek, özellikle havayolu ulaşımına ve otellere yakın bir alan olmasını tercih ettiklerini kaydetti.

Kaldırım. kuracakları merkezin Doğu Karadeniz'i ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerle sahil yolundan geçen insanların gelip yoğun olarak ziyaret edebilecekleri bir kompleks olmasını arzu ettiklerini söyledi.

BÜTÜN DEĞERLERİ SERGİLEMEK İSTİYORUZ

Temel amaçlarının yöresel mimariyle bir merkez inşa etmek olduğuna dikkati çeken Kaldırım, şunları kaydetti:

"Doğu Karadeniz'in yöresel kültüründe yer alan bütün değerleri sergilemek istiyoruz. Merkezin içerisinde yöresel kültür evleri, serenderler, yöresel sanat evi, yöresel mimari ile yapılmış cami, tarihi pazar ve el sanatları üretim ve satış yerleri, galeri, sanat ve sergi merkezi, kent müzesi, yöresel lezzetlerin sergilendiği lokantalar, tarihi tematik park, han, hamam, Karadeniz kültür müzesi, konferans, gösteri ve konser alanları, eğlence merkezleri, kruvaziyer ve yat limanı olacak. Ziyaretçilerimize Karadeniz'in yaşam biçimini, kültürünü, tarihini, sanatını görebilecekleri kompleks bir mekan yapmayı arzuluyoruz."

Kaldırım, bölgeyi ziyaret eden 5 milyon yerli ve yabancı turistin kurulacak merkeze de ilgi göstereceğini belirterek, bölge insanının hem yöresel ürünlerini sergileyeceği hem de satış yaparak para kazanabilecekleri kompleks bir alana kavuşacağını ifade etti.

Projenin Türkiye'de ve dünyada bu kadar kapsamlı örneğinin bulunmadığını dile getiren Kaldırım, projenin tasarım aşamasının hazır olduğunu ve en uygun alan analizi yapıldıktan sonra yapım aşamasına geçilerek, projenin turizme kazandırılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler