D. Karadeniz'e Heyecan geliyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Doğu Karadeniz’de turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.Dağ turizmi alanında yüksek deneyime sahip farklı ülkelerde birbirinden farklı projeler hayata geçiren A

D. Karadeniz'e Heyecan geliyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Doğu Karadeniz’de turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Dağ turizmi alanında yüksek deneyime sahip farklı ülkelerde birbirinden farklı projeler hayata geçiren Avusturya merkezli firma ile temas halinde olduklarını belirten Hacısalihoğlu uzmanlarla saha çalışmalarına başladıklarını söyledi. Özellikle, spor, heyecan, deneyim ve keşif parkurları oluşturulmaya çalışıldığını aktardı.

Uzmanlar firmanın dünyada çeşitli ülkelerde uyguladığı projeleri anlatan toplantının ardından bölgede saha incelemesine çıktılar. Uzmanlara TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım eşlik ettiler. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel heyete Kadıralak, Erikbeli, Sazalan Yaylalarını gösterdi.  Sera gölünde incelemelerde bulunan heyet, Düzköy de bulunan dağ tırmanışına elverişli alanı ve çal mağarasını gördü.

TTSO BAŞKANI M.SUAT HACISALİHOĞLU

Hacısalihoğlu, özellikle Avusturya’dan gelen bu konuda ihtisas sahibi yetkililerin bölgeyi görerek hazırlanacak olan mastır planın çalışmalarını yapılmak üzere bölgenin gezildiğini söyledi. Amaçlarının bütün Trabzon’un taranması olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, “Trabzon’u turizm açısından bölgenin tek merkezi haline getirmektir.  Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle projelendirme tamamlanacak. Projeler hazırlandıktan sonra da adım adım hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Bu bakımdan olağanüstü güzellikte olan yaylalarımızı, doğa güzelliklerimizi ve tarihimizi değerlendirmek suretiyle yeni bir plan ortaya çıkacaktır. Bu doğrultuda yatırımların programlara alınmak suretiyle geleceğe yönelik projeleri gerçek anlamda turizmi çok daha ileri seviyelere götürülecektir. Burada gördüğünüz bir taraftan doğal güzelliklerimiz bir taraftan da tarihi yerlerimiz, kültür varlıklarımız ve tabiat varlıklarımız ortada Tonya bölgesinde Kadıralak , Erikbeli ve Sazalan yaylaları ile  Kale vadisi dikkate alındığı zaman gerçekten eşi benzeri olmayan yerler. Önemli olan bu değerleri yıkmadan, bozmadan ve doğaya uygun buralarda konaklama ve hizmet yerleri yapmak olacaktır. Amacımızda budur. ” dedi.

15873.jpg

DOKA GENEL SEKRETERİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım bölge olarak sahip olduğumuz değerlere, potansiyellere ve ürünlere öncelikle dışarıdan bakabilmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Dışarıdan bakmayı alanında dünyada uzman kişilere yaptırılması gerektiğine işaret eden Genel Sekreter Kaldırım, uzmanların yapacağı görüş, öneri ve düşünceler sonucunda planlama ve yatırımların daha isabetli ve başarılı olduğunu kaydetti. Kaldırım Şöyle devam etti: “Turizm sektöründe bölgemizde birçok değer var.  Dağ, yayla ve doğa turizmi Doğu Karadeniz için bir çıkış noktasıdır. Öncelikle bu zenginliğin bundan sonra çok iyi korunması gerekiyor. Bir taraftan korurken değer taraftan da ekonomik kazanç sağlamalıyız.  Bu konuda Doğu Karadeniz bölgesinin doğru adımlar atması için gayret gösteriyoruz.  Dünyadaki benzer ve örnek uygulamalar inceleniyor. Ne tür yatırımları realize etmeliyiz? Bölgeye daha çok turist nasıl çekebiliriz? Öngörülecek yatırımların bölgenin dokusunu ile nasıl uyumlaştırılır? Bu konuda dünyanın birçok ülkesinde çok başarılı çalışmalar yapmış olan uzmanlar ile birlikte bölgede bir ön inceleme yapılıyor. Yaylalarımızı, doğamızı, kültürümüzü, tarihi dokumuzu yerinde gördük. Neler yapılabileceğini inceleme ve araştırmalar sonucunda yerel yönetimler, girişimciler ve yöre sakinlerinin beklentileri ile örtüşecek yatırımlar belirlemeye çalışılacak. ” dedi.
 

15875.jpg


DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, amaçlarının bölge turizminde gerek bölgeye gerekse ülkeye döviz girişinin artırılması olduğunu dile getirdi. Kaldırım “Doğu Karadeniz’e özellikle körfez ülkelerinden büyük bir rağbet var. DOKA olarak bölgenin tanıtımına çok önem verdik ve bu alanda alınan olumlu mesafe ile turist artışı sağlandı. Bölgeye gelen turistlerin özellikle ailelerin ve çocukların zamanlarını dolduracak aktivite eksikliklerini tamamlamaya odaklanıyoruz.  Bu girişimlerimiz yaz dönemindeki yoğunluğu kış döneminde de destekleyecek spor ve heyecan gibi deneyimleri yaşayabilecekleri açılımları bölgeye kazandırmak istiyoruz.”

15876.jpg

TONYA BELEDİYE BAŞKANI OSMAN BEŞEL

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ilçenin sahip olduğu doğa, yayla ve dağ potansiyeline yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. İlçe halkının yaylaları korumaya özen gösterdiğini ancak ekonomik kazançta sağlamak istediğini de belirten Başkan Beşel, “Ülkemizin en güzel doğa harikası yaylaları ile ünlü Tonya turizme açılmalıdır. Belediye olarak turizme destek veriyoruz. Bölgemizin kurtuluşu turizmdedir. Yeşil Yol ilçe sınırlarımızdan geçiyor.  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım eşliğinde ilçemize gelen Avusturyalı uzmanlar ve konuklarla beraber yaylalarımızı birlikte gezdik. Bu değerlerimizi turizme daha fazla kazandırmalıyız" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler