D. Karadeniz'de Yeşil Yol tam gaz!

Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin'i yaylalardan birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi kapsamında Kürtün ilçesindeki yayla yollarında parke çalışması yapıldı.Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, ilçenin olduğu kadar

D. Karadeniz'de Yeşil Yol tam gaz!

Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin'i yaylalardan birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi kapsamında Kürtün ilçesindeki yayla yollarında parke çalışması yapıldı.

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, ilçenin olduğu kadar Gümüşhane'nin de önemli yaylalarından olan, düzenlenen yayla şenlikleri ile ünü ülke sınırları dışına çıkan Kadırga, Kazıkbeli, Güvende ve Erikbeli yaylalarında parke döşeme çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Orta ve Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla yayla yollarında asfalt kaplama ve parke döşeme çalışması başlattıklarını ifade eden Özderin, şöyle dedi:

"İlçemiz ile Kazıkbeli Yaylası arasındaki 35 kilometrelik yolun Söğüteli köyüne kadar olan 28 kilometrelik bölümünde, yol genişleme ve asfaltlama çalışması tamamlandı. Her yıl temmuz ve ağustos aylarında onbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ve ilimize önemli ölçüde katma değer sağlayan bu yaylamızın parke döşeme çalışması da tamamlandı. Söğüteli köyü ile yayla arasında kalan 7 kilometrelik yolun genişleme çalışması yapıldı. Asfaltlama ise ya Yeşil Yol Projesi ya da Özel İdare kaynaklarından sağlanacak ödenekle yapılacak."

Özderin, Orta ve Doğu Karadeniz'in en önemli yaylalarından olan Kadırga Yaylası'nda da parke döşeme çalışmasının tamamlandığını kaydederek, "Yapılan çalışmalarla yaylalarımız ve yayla yollarımız tozdan korunduğu gibi daha sağlıklı bir yapıya kavuşmuş oluyor. Güvende ve Erikbeli gibi bir diğer iki önemli yaylamızın da parke döşeme çalışması tamamlandı. Örümcek Ormanlarından ve Çıkrıkdüzü Yaylası'ndan geçilerek ulaşılan Güvende Yaylası yolu için de proje çalışması başlattık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel