D. Karadeniz Arap turistleri büyülüyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne her geçen gün Arap turistlerin ilgisi katlanarak artıyor.Özellikle son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelen Doğu Karadeniz Bölgesi’nin, turizm hareketliliği ile 2015 yılında da ülke ekonomisine önemli bir katkı sağla

D. Karadeniz Arap turistleri büyülüyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne her geçen gün Arap turistlerin ilgisi katlanarak artıyor.

Özellikle son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelen Doğu Karadeniz Bölgesi’nin, turizm hareketliliği ile 2015 yılında da ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in turistlik ve tarihi mekanları ziyaret edip, bölge hakkında bilgi alan Arap turizm acenteleri bölgenin eşsiz doğasına hayran kalarak ayrılıyorlar. Turizmin Doğu Karadeniz için son derece önemli olduğunun altını çizen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, turizmin geliştirilmesi için yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başlamanın kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek, “Bölgemiz, çok önemli turizm potansiyeline sahip bir merkez. Bizde ajans olarak bölgemizin turizm potansiyelini tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Arap turistler bölgemizin doğal güzelliklerine hayran kalıyorlar. Bizde bölge ekonomisi için son derece önemli olan bu fırsatı değerlendirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

20150430aw399453_02.jpg

Arap turizm acentelerini bölgeye davet ederek, bölgenin doğal güzelliklerini tanıttıklarını belirten Genel Sekreter Kaldırım, “Bu hafta Suudi Arabistan’ın Dammam, Jubail, Khafji kentlerinin turizm acenteleri ve Suudi Arabistan’da bulunan Türk Hava Yolları Temsilcileri bölgemizi ziyaret ettiler. Bölgenin doğal ve kültürel güzelliklerine hayran kalan turizm acente temsilcileri, Arap turistlere bölgenin tanıtımını yapacaklarını söylediler. Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son yıllarda oluşan yoğun talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Bu yoğun ilgi bizi fazlasıyla mutlu ediyor ve oluşan talepleri karşılayabilmek için yeni projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi, ülkemizin son yıllarda turizmde parlayan yıldızı konumunda. Bu yıldızı daha da parlatmak en büyük arzumuz” dedi.

Bölgenin tanıtımı için yapılan fuarların önemine de işaret eden Genel Sekreter Kaldırım, Dubai’de yapılacak olan dünyanın en prestijli fuarlarından birine katılacaklarını kaydederek, “4-7 Mayıs tarihleri arasında Dubai’de dünyanın en prestijli fuarlarından Arabian Travel Market Turizm (ATM) Fuarı’na katılacağız. Bu fuara dünyanın her bölgesinden katılımcılar geliyor. Şuana kadar katıldığımız fuarların hepsinde ajans olarak hazırladığımız stant yoğun ilgi gördü. Bölgemizin turizm potansiyelinin daha da artması için yurt dışı tanıtımlar çok büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

20150430aw399453_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel