Cuma'da cemaate tulum sürprizi!

Olay, Pazarkapı Mahallesi'nde bulunan Pazarkapı Camii'nde dün cuma namazı sırasında meydana geldi. Namaz sırasında cami içindeki hoparlörlerden aniden tulum sesi yükseldi. Yaklaşık 10 saniye süren tulum sesi cemaat arasında şaşkınlık yarattı ancak, namaza

Cuma'da cemaate tulum sürprizi!

Olay, Pazarkapı Mahallesi'nde bulunan Pazarkapı Camii'nde dün cuma namazı sırasında meydana geldi. Namaz sırasında cami içindeki hoparlörlerden aniden tulum sesi yükseldi. Yaklaşık 10 saniye süren tulum sesi cemaat arasında şaşkınlık yarattı ancak, namaza devam edildi. Tulum sesinin duyulması ardından namazı kıldırmaya devam ettiğini ve namazı bitirdikten sonra ses sistemini kapattırdığını anlatan Pazarkapı Camii imamı Hasan Birinci, "Cuma namazı ardından öğle namazına devam ediyorduk.

 

Bu sırada yaklaşık 10 saniye süresince hoparlörlerden tulum sesi yankılandı. Sesin merkezi yayın sisteminden geldiğini sandık. Ama sistem o sırada aktif değildi. Camiye teknik servis çağırdık. Yapılan incelemede sistemde herhangi bir sorun bulunamadı. Ancak ses sisteminin yakınında namaz kılan birisinin cep telefonunun çalmış olabileceği ve tulum sesinin de bu sırada cami içine yansımış olabileceğini tahmin ediyoruz. "

 

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı ise, durumun merkezi sistemden kaynaklanmadığını belirterek, "Konuyu incelettim. Bazen buna benzer olaylarla karşılaşıyoruz. Merkezi sistemimizde şu an herhangi bir arıza söz konusu değil. Tulum sesi büyük bir ihtimalle birisinin cep telefonundan da gelmiş olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler