Çukurçayır'da yeşil alanlar katlediliyor

Trabzon Çukurçayır Beldesine yönelik iddiaların artı arkası kesilmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı bile "Elimde olsa yıkıma Çukurcayır beldesinden başlarım "diyecek kadar isyan ettiren beldede Belediyenin ruhsat verdiği inşaatı bilirki

Çukurçayır'da yeşil alanlar katlediliyor

Trabzon Çukurçayır Beldesine yönelik iddiaların artı arkası kesilmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı bile "Elimde olsa yıkıma Çukurcayır beldesinden başlarım "diyecek kadar isyan ettiren beldede Belediyenin ruhsat verdiği inşaatı bilirkişi raporu doğrultusunda mahkeme durdurdu.

İddialara göre Çukurçayır belediyesi beldede bulunan inşaat alanlarının bir çoğuna ruhsat verirken yeşil alan olarak ayrılan bölümlerin büyük çoğunluğu da betonlaştırılıyor.

Bu betonlaşmaya karşı Çukurçayır beldesine şikayette bulunduklarını söyleyen Temel Ersoy, “ sürekli belediyeye giderek buradaki yasal olmayan yollardan sürekli inşaat alanlarına ruhsat veriliyor bu durum karşısında yeşil Çukurçayır beldesi betona telsim oldu.”dedi.

İnşaat alanları verilirken vatandaşların yaşanabilir alanlarının da kısıtlandığını ifade eden Ersoy, “ Çukurçayır Belediyesi yapmış olduğu imarlaşmada çocukları bile düşünmüyor. Çocuk parkı olarak bırakılan alanların tamamı binaları yapan firmalara teslim edildi. Kaldırım olarak ayrılan çekme mesafesi olarak tabir edilen bu alanların tamamı ruhsat verilirken göz ardı edilerek bina oluyor.”söyledi.

Çukurçayır Belediyesi uyarılara kulak vermeyince mahkemeye verdiklerini ifadeden Temel Ersoy, “ bizde durumu giderek olayı mahkemeye taşıdık. Bölge idare mahkemesine açmış olduğumuz dava sonucunda mahkeme bize bilirkişi tahsis etti. Durum üzerine inşaat alanına gelen bilirkişi inşaat alanında çekme payı verilmediğini belirleyerek rapor tutuğunu.”dedi. Ersoy, “ bilir kişi raporunda inşaat alanında yapımına başlanan inşaat alanının verilen planlama dışında olduğu gerekçesiyle yapımı durdurulduğunu.”ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel