Çukurçayır sorunlarla boğuşuyor

CHP Çukurçayır Belde yönetimi Çulurçayırın sorunlarıyla ilgili olarak hazırladığı raporu basınla paylaştı.Merkez İlçe başkanı Ahmet Kaya ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda Belde Başkanı Emel Şimşek; “Çukurçayır beldemizde aşırı emsal artışı ile

Çukurçayır sorunlarla boğuşuyor

CHP Çukurçayır Belde yönetimi Çulurçayırın sorunlarıyla ilgili olarak hazırladığı raporu basınla paylaştı.

Merkez İlçe başkanı Ahmet Kaya ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda Belde Başkanı Emel Şimşek; “Çukurçayır beldemizde aşırı emsal artışı ile yoğun bir yapılaşma oluşmuştur.10 yıl önceki nüfus 3.000 lerde iken şuan 30000–40000 lere dayanmıştır. Bu plansız yapılaşma bir takım alt yapı sorunlarını ortaya çıkarmıştır.
 
Bunların başında beldemizi merkeze bağlayan anayol arterimiz trafik yükünü kaldıramaz hale gelmiştir. Her ne kadar Trabzon Belediye Meclisi anayolu genişletme kararı almış olsa da bu projeyi hayata ne zaman geçirileceği bilinmemektedir. Hâlbuki ivedilikle yolu programa alıp biran önce genişletme çalışmalarını yapılması zaruret halindedir. Ayrıca Çukurçayır daki ana arterlerde eksik bırakılmış kaldırım ve asfalt çalışmaları tamamlanmalıdır.
 
Çöplerin düzenli olarak zamanında alınmamasından dolayı konteynırların dışına taşmakta ve köpekler tarafından etrafa dağıtılmaktadır. Büyük şehir olmuş kentimizin artık çöp gibi sorunlarla uğraşmaması adına, yer altı çöp toplama merkezlerinin biran önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.
 
Belediyelerin asli görevlerinin belki en başında kanalizasyon işleri gelmektedir. Ama görülüyor ki bu konuda yeterli çalışma yapılmamıştır. Örneğin; Mısırlı Mahallesi Ballılar mevkiinde 60 hane olmasına rağmen ne gariptir ki bu çağda kanalizasyonları yoktur.
 
Beldemizde birde üniversite öğrencilerinin direk otobüslerle üniversiteye ulaşma olanakları yoktur.Bu konuda bizlere talepler gelmektedir.Trabzon belediyesi ile Çukurçayır Belediyesi'nin biran öce ortaklaşa öğrencilerimizin bu önemli sorununu çözmeleri gerekmektedir.
 
Son günlerde basında yer aldığı gibi belde halkının da oldukça rahatsız olduğu başıboş köpek sorunu vardır. Tüm canlıların ‘’doğada serbest dolaşma özgürlüğü hakkı’’ndan yola çıkarsak beldemiz yakınında bulunan köpek barınağının yetersiz olmasından dolayı, doğaya salınan köpekler hem kendilerine hemde çevreye zarar vermektedirler. Bu konuda yetkilileri hızlı bir şekilde çözüm üretmelerini istiyoruz.
 
İpekyolu caddesi ve Ahi evren caddesi’de geç saatlerde bazı kişilerin esnafımıza ve gelip geçenlere rahatsızlık verdiği bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Bu konuda da yetkili makamların gerekli asayiş çözümlerini yapmasını bekliyoruz.
 
Önerimiz;
 
Dolmuş durağı ziyaretimizde vardığımız görüşme sonucunda, ağır tonajlı araçların başka bir güzergâhtan gitmesinin genel trafiği rahatlatacağı kanaatine varılmıştır.
Bu güzergâh; Yedi kaldırım caddesi ile Eski Erzurum yolu kavşağı arasındaki tasarlanmış yoldur. Bu yolun planlama, altyapı ve trafiğe uygunluk yönlerinden en kısa zamanda elverişli duruma getirilmesi, Boztepe mahallesi üzerindeki mevcut ana yoldan ağır vasıta trafiğinin bu yola yönlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu yol bizim görüşümüze göre beldemiz ile üniversite arasında direk otobüs bağlantı yolu olarak kullanılabilir. 
 
Bizler, CHP Çukurçayır Belde Teşkilatı Yönetim Kurulu ve üyeleri olarak, bundan böyle Çukurçayır beldesinin tüm sorunlarının takipçisi olacağız.” Dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler