"Çözüm sürecinde Karadeniz'de sıkıntı yok!"

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, bölgedeki 11 ilde gerçekleştirdikleri toplantılara ilişkin, "Gazetelerde sıklıkla 'Karadeniz Bölgesi'nde çözüm sürecine yönelik destekte sıkıntı var' yazıyor ancak burada tam tersi

"Çözüm sürecinde Karadeniz'de sıkıntı yok!"

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, bölgedeki 11 ilde gerçekleştirdikleri toplantılara ilişkin, "Gazetelerde sıklıkla 'Karadeniz Bölgesi'nde çözüm sürecine yönelik destekte sıkıntı var' yazıyor ancak burada tam tersi bir kanaat egemen" dedi.
     Hakyemez, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kastamonu, Karabük, Bartın, Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Sinop'ta gerçekleştirdikleri temaslara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Düzenledikleri toplantılarda her kesimden temsilcinin olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Hakyemez, süreci destekleyenlere de desteklemeyenlere de kanaatlerini belirtme imkanı verdiklerini söyledi.
     Toplantılarda bazı önemli noktaları, özellikle endişelerin neler olduğunu, dikkat edilmesi gereken hususları yakalamaya çalıştıklarını anlatan Hakyemez, "Şöyle bir izlenim var, gazetelerde sıklıkla 'Karadeniz Bölgesi'nde çözüm sürecine yönelik destekte sıkıntı var' yazıyor ancak burada tam tersi bir kanaat egemen. Burada çözüm sürecini destekleyenler de çözüm sürecine ilişkin endişeleri olanlar da akan kanın durmasını istiyor" diye konuştu.
    
     -"Halk büyük bir beklenti içinde, bizi heyecanlandıran da bu"-
    
     Hakyemez, toplantılarda aktarılan görüşlere değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Sürece tamamen karşı olanlar da var, süreci tamamen 'Dağdaki 3-4 bin kişilik bir grup, bunlar daha farklı bir şekilde etkisiz hale getirilebilir' kanaatiyle değerlendirenler de var. Halkın ve söz alanların ezici bir çoğunluğu, esnaf ziyareti yaptığımız zaman oradakilerin çok daha yüksek bir çoğunluğu süreci destekliyor ancak 30 yıllık bir birikim var. Bir birikim diyorum çünkü buradaki insanlarda, verilen şehitler ve ekonomik imkanların o alanda kullanılması dolayısıyla terör örgütüne yönelik bir tepki var."
     Bu tepkinin sadece Karadeniz'deki insanlarda değil herkeste olduğunu vurgulayan Hakyemez, "Bizde de var, heyette yer alan arkadaşlar olarak. Burada, sayın Başbakan'ın söylediği gibi, hesaplaşma mantığıyla hareket ettiğiniz zaman çözümü zorlaştırırsınız. Biz burada 'büyük Türkiye için bu terör sorunundan nasıl kurtuluruz' konusunu konuşuyoruz. Halk büyük bir beklenti içinde, bizi zaten heyecanlandıran da bu" ifadelerini kullandı.
     Hakyemez, süreçle ilgili geleceğe yönelik bakış açısında büyük umutlar olduğunu dile getirerek, "Bunu böyle bir fildişi kuleden değil, Karadeniz'in 11 ilini gezmiş biri olarak söylüyorum. İnsanlarla konuşan bir kişi olarak söylüyorum. Çünkü ben Karadeniz'de yaşayan bir insanım. Gittiğim yerlerde bunu bizzat değişik kesimlerle konuştuğum zaman fark edebiliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel