Çözüm süreci Giresun'a yaradı!

Giresun'da yayla turizminin gözde merkezlerinden Kümbet Yaylası'na yakın bir bölgede üç yıl önce yaşanan terör olayı sonucunda vatandaşlarda oluşan tedirginlik, çözüm süreciyle etkisini yitirmeye başladı.     Dereli ilçesindeki Kümbet Yaylası civarında ye

Çözüm süreci Giresun'a yaradı!

Giresun'da yayla turizminin gözde merkezlerinden Kümbet Yaylası'na yakın bir bölgede üç yıl önce yaşanan terör olayı sonucunda vatandaşlarda oluşan tedirginlik, çözüm süreciyle etkisini yitirmeye başladı.
     Dereli ilçesindeki Kümbet Yaylası civarında yer alan Tamdere ve Pınarlar köyü mevkilerinde gerçekleşen terör olayı sonrasında yaylaya göç etmek isteyen ve tatil günlerini yaylada geçirmek isteyen vatandaşların yaşadığı tedirginlik, çözüm süreciyle ortadan kalktı. Bölge halkı ve diğer illerden gelerek yaylaya giden vatandaşlar, huzur içerisinde yaylada vakit geçirebilecek.
 Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu,  yaptığı açıklamada, Giresun'un en önemli turizm merkezlerinden Kümbet Yaylası'nın, geçmiş yıllarda yaşanan terör olaylarından olumsuz etkilendiğini söyledi.
 İl dışından gelmek isteyen vatandaşların internette Kümbet Yaylası ile ilgili araştırma yaparken terör olayları haberlerine rastladığını tespit ettiklerini vurgulayan Şenlikoğlu, "Bu durum, insanların kafasında olumsuz bir etki yarattı. Turizm, terörün ve doğal afetlerin etkisiyle tam amacına ulaşmadı. Bizim de bu süreçle ilgili beklentimiz turizmin canlanması" dedi.
    
     -"Vatandaşlar artık daha huzurlu"-
    
     Şenlikoğlu, terör olaylarının vatandaşlarda psikolojik olarak olumsuz etki yaşattığını dile getirerek, şunları kaydetti:
 "Terör olayı son olarak 2010 yılında yaşandı. Tedbirler alınması ve istihbarat paylaşımının iyi olmasıyla can kaybı ve yaralanma olmadı. Bu aylardan itibaren yaylalara yoğun bir göç olacak. Sıcaktan bunalanlar, stresten kaçanlar, hayvanlarını otlatmak isteyenler yaylaya gidecek. İnsanlar artık yayladaki evlerinde tedirgin olmadan kalacak. Evlerini sezona hazırlamak için yaylaya çıkanlar var. Yaylamıza giden veya gitmeyi planlayan herkes artık çok rahat, insanların üzerindeki psikolojik baskı ortadan kalkmış."
    
     -"Türkiye'nin her noktasına barış gelecek"-
    
Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal ise insanların yaylalara ve yüksek kesimlere giderken ister istemez terör olayları nedeniyle tedirginlik yaşadığını belirtti.
Bölgedeki vatandaşlar arasında terör haberlerinin konuşulduğunu, insanların rahat bir şekilde yaylaya gidemediğini anlatan Önal, "Artık çözüm süreciyle Türkiye'nin her noktasına barış gelecek. İnsanlarımız rahatlıkla yaylalarımızı ziyaret edecek. Bizim yaylamız da Giresun'un en güzel yaylalarından biri olan Kulakkaya Yaylası. İnsanlarımızı doğal güzelliklerin arasında huzurlu bir gün geçirmesi için yaylamıza bekliyoruz" diye konuştu.
    
     -Süreçten esnaf da memnun-
    
Kulakkaya Yaylası'nda restoran işleten Zeki Çakır da terör olayı yaşanmayan yıllarda bile sezon başlamadan terör haberlerinin yayılması nedeniyle yayla turizminin olumsuz etkilendiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:
 "Güvenli olmasına rağmen bölgemizde yaşayan insanlar dahi çok tedirginlik yaşadı. Bu psikolojik etki çözüm süreciyle kalkacak. Özellikle Giresun yaylaları bundan doğal olarak yararlanacak. Biz bu süreçten oldukça memnunuz. Bu psikolojinin ortadan kalkmasının hem kentimize hem de bölgemize yayla turizmi anlamında katkı vereceğine inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler