Çömlekçi'de yıkımlar başladı!

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Döneşem Projesi'nde vatandaşlarla yapılan görüşmeler neticesinde kamulaştırılan binaların yıkımlarına başlandı. Çömlekçi'de sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında 508 ha

Çömlekçi'de yıkımlar başladı!
Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Döneşem Projesi'nde vatandaşlarla yapılan görüşmeler neticesinde kamulaştırılan binaların yıkımlarına başlandı.
 
Çömlekçi'de sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında 508 hak sahibinden 200'ü ile anlaşma sağlananırken, şu ana kadar 193'üne ödemeleri yapıldı. Toplam 123 binanın kamulaştırılacağı Çömlekçi 1. Etap Kamulaştırma çalışmalarında bugüne kadar 27 milyon 686 bin liralık anlaşma yapıldığı bunun karşılığında konutlar dahil 24 milyon 10 bin liralık ödeme yapıldığı kaydedildi. Anlaşma sağlanan ve ödemeleri yapılan hak sahiplerinin boşalttığı binaların yıkımları Trabzon Belediyesi ekipleri tarafından yapılmaya başlandı. Mahkeme sonucunda anlaşma sağlanan yerlerin de bedellerinin tespit edilmeye başladığını da kaydedildi.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Trabzon'un istediği bir proje olduğunu ifade ederek, "Her kentsel dönüşüm projesinde uygulanan sistem Çömlekçi'de uygulanmıştır. TOKİ ile yaptığımız bu önemli 'Kentsel Dönüşüm Projesi'nde fizibilite çalışmaları tamamlandı. Halihazır haritalar çıkarıldı. İmar planı yapıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi. Alan üzerinde uygulanacak avan proje tamamlandı. Ada Ada yapımı gerçekleştirilecek bu önemli projede anlaşma sağlanan hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 24 milyon TL ödeme yapıldı. Mahkemeleri sonuçlanan hak sahiplerine de ödemelerimiz devam ediyor. Nihayetinde Çömlekçi'de yıkımlara start verdik. Trabzon'umuza hayırlı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler