Çömlekçi’de neler oluyor?

Trabzon Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan ve TOKİ tarafından finanse edilecek Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili gerekli adımlar henüz hızlandırılamazken, dönüşüm alanındaki harabe evler ise kötü niyetli şahıslarla birlikte mahall

Çömlekçi’de neler oluyor?

Trabzon Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan ve TOKİ tarafından finanse edilecek Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili gerekli adımlar henüz hızlandırılamazken, dönüşüm alanındaki harabe evler ise kötü niyetli şahıslarla birlikte mahalleli gençlerin de mekanı oldu.

Bazı evler birkaç kez yakılırken kullanılmayan metruk binaların ise bahçelerine getirilen kanepe ve çekyatlar ile konaklama tesisine çevrildiği gözleniyor. Yaşananlardan rahatsızlık duyan Çömlekçi ve İskenderpaşa Mahalleleri Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı D. Ali Düzenli, "4 yıl 1 ay oldu, hala kentsel dönüşümle ilgili gerekli adımlar atılamadı" diyerek tepki gösterdi.

Mahallemiz tehlike altında

Düzenli, mahalle sakinlerinin aynı zamanda hem mülklerinin değerini tam olarak alamayacaklarından hem de harabe evlerin amaç dışı kullanılmasından dolayı endişe duyduklarını belirtti. Düzenli, "Kentsel dönüşüm projesinin açıklanmasının ardından tam 4 yıl 1 ay geçti. Ama hala ne hikmetse kimse neyin ne olacağı konusunda bilgi sahibi olmadı. 850 konut ve işyeri sahibi ise mülklerinin gerçek değerini alamayacak olmaktan korkuyor. Sosyal dokunun korunması ise maalesef düşünülmeden, yıllardır iç içe olan insanlar birbirlerinden kopartılmak istenmektedir. Kentsel dönüşüm konusunda gerekli adımlar hızlandırılamadığı gibi maalesef dönüşüm alanı içindeki harabe, kullanılmayan evler ise art niyetli kişiler tarafından yakılmakta, içleri alkollü restoran ve bar gibi kullanılmakta, hatta evlerin bahçeleri getirilen eski çekyat ve kanepelerle birlikte adeta konaklama tesisine dönüştürülmektedir. İnsanların başına bir iş gelmeden bir an önce önlem alınması toplumumuzun yararına olacaktır. Bu milletin can ve mal güvenliğini kimsenin tehlikeye atmaya hakkı yok. Belediye meclisine bir proje bile hazırlayıp getirmeyen belediyemiz, sadece maket tasarımlar üzerinden projeyi yapacağını beyan ederek insanları mağdur ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel