Çömlekçi'de halk ayakta

Çömlekçi ve İskenderpaşa mahallelerindeki kentsel dönüşüm bilmecesi devam ederken hak sahipleri bir otelde bir araya geldi. Toplantıya Çömlekçi ve İskenderpaşa Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli ile birlikte eski ve ye

Çömlekçi'de halk ayakta
Çömlekçi ve İskenderpaşa mahallelerindeki kentsel dönüşüm bilmecesi devam ederken hak sahipleri bir otelde bir araya geldi. Toplantıya Çömlekçi ve İskenderpaşa Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli ile birlikte eski ve yeni muhtarlar da katıldı. Burada konuşan Çömlekçi Mahallesi Muhtarı İdris Sağlam, belediyeyi suçlu gösterdi, isim vermeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın sözünün çiğnendiğini belirtti. Sağlam, "245 dönüm araziden sadece 3 dönümünü belediye alabildi. Köyde bile verdikleri değerden daha fazla para ediyor yerin metrekare fiyatı. Bakan bize söz verdi, başkan yerine getirmedi. Bakan (Çömlekçi’yi imara açın, yüzde 50 hisse ile müteahhitlere verin) dedi ama buna izin verilmedi. Yerin metrekare fiyatını 1.250 TL’den almaya kalkıyorlar. Çömlekçi, liman bölgesi, şehrin merkezi. 3- 3,5 bin TL olmadan kimse yerini vermeyecektir" dedi.
 
HEM HALK HEM BELEDİYE KAZANSIN
 
"Birlik ve ciddiyet içinde olursak zafer gelecek" diyen Çömlekçi ve İskenderpaşa Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, "Bizler parmak parmak olursak bizi kırar dağıtırlar. Biz tek yumruk olacağız ve sonunda kazanacağız. Hakkımızı aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz yola Allah rızası için çıktık. Buradaki otellerde yaşanan manevi pislikten bu şehrin kurtulmasını istiyoruz. Bu işi siyaset uğruna yapmıyoruz. Halkımızın yanında olmaya geldik. Esentepe Mahallesi’nde olanlar ortada. Esentepe Muhtarı bizimle gelmedi, fakir fukara halkı kaybetti. Biz halkımızın kaybetmemesi için çalışıyoruz. Muhtarsan gereğini yapacaksın. Belediye başkanımız da oy için defalarca Çömlekçi’ye geldi. 61 projelerin en ön sırasına Çömlekçi’yi koydu ama şimdi ne gelen var ne giden Çömlekçi’ye. Şimdi ne oldu? Neredesiniz? 10 katı geçmeyecek bir proje ile Tanjant’ın altından ve ana yolun peşinden 60 blok yapsanız 240 blok olur. Bu yerler yüzde 50 hisse ile müteahhide verilse belediyenin 1200 dairesi olur. Vatandaşın hem hakkını vermiş oluruz hem de belediye kazanmış olur ama burada hala bir proje bile yok. 50 bin TL verseniz halka bir ev alamayacak" dedi.
 
ÖLÜRÜM DE BURADAN ÇIKMAM
 
Çömlekçi ve İskenderpaşa mahallelerinde kentsel dönüşüm bilmecesi yaşanırken halk yerlerini ucuza terk etmemekte kararlı. 85 yaşındaki Rüştü Sökmen, 1933 yılında babasının bin 400 metrekarelik bir arsa aldığını belirterek "1990 yılında arsama ev yapmak isteyince 85 metrekarelik bir ev yapmama izin verdiler. Bana Boztepe’den 3 daire verseler bile Çömlekçi’den ölürüm de asla çıkmam. Bizi muhacir yapmasınlar. Benim evim Çömlekçi’dir. Bize hakkımızı versinler" sözleriyle tepki gösterdi. 
 
Vatandaşların "Hakkımızı alana kadar Atatürk Alanı’nda Meydan Parkı’nda eylem yapalım" teklifi üzerine Çömlekçi ve İskenderpaşa Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli bu öneriyi yönetim kurulunda görüşme sözü verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler