Çömlekçi sembolik olarak yıkıldı!

Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi’de yıkılan binayı sembolik olarak mesaj verme noktasında yıktıklarını söylediTrabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Çömlekçi’de yıkı

Çömlekçi sembolik olarak yıkıldı!

Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi’de yıkılan binayı sembolik olarak mesaj verme noktasında yıktıklarını söyledi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Çömlekçi’de yıkılan binayı sembolik olarak mesaj verme noktasında yıktıklarını söyledi.  Seçimden önce Çömlekçi’de bir ev yıktıklarını ancak bunun bazı kesimlerce tartışma konusu haline getirildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu binayı  sembol olması anlamında mesaj için yıktık. Binasını satıp parasını almak isteyenin binasını satın aldık ve parasını ödedik ve binayı yıktık. Bu işin sürmekte olduğunu, projenin bitirileceği mesajını vermek istedik. Bu şehir ne olursa olsun bu projeyi tamamlayacaktır” şeklinde konuştu.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, “Önce kentsel dönüşümler için TOKİ’ye teşekkür ederim. Çömlekçi’de önce bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Sayın Erdoğan Bayraktar’la birlikte bu protokolü imza altına aldık ve uygulamaya başladık.

 Birinci olarak hali hazır haritasının ihalesinin yapılması gerçekleştirildi ve teslim edilmesi bitirildi.. Bundan sonraki ikinci adım ise imar ihale planının teslim edilmesi, bitirilmesiydi. Üçüncüsü ise haritacılık ölçümlerinin yapılması ve satın alma şeklinde yapılmış binaların konumlarının, sokakların yerlerinin buna göre değerlendirme işleminin bitirilmesiydi. Bu da tamamlandı. Şimdi Çömlekçi’de bundan sonraki ayda vatandaşlarla görüşüp yerini satıp bedelini almak isteyene bedelleri ödenecektir.

İleride yapılacak olan projede dükkan veya konut almak isteyenlerle yerinin bedeli düşülecek şeklinde anlaşmalar imzalanacaktır. Bu anlaşmalar kapsamında blok blok binalar birbirine zarar vermeyecek şekilde tamamlanacak yıkımlar da çerçevede sürecektir” dedi.

 HAK SAHİPLERİYLE GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Seçimden önce kamuoyunda oldukça tartışılan Çömlekçi’de bir evin yıkılması konusunu da değerlendiren Gümrükçüoğlu, “Biz bir ev yıktık. Bunu bir sembol mesaj olması için yıktık. Buradaki kentsel dönüşümü başlattık, devam ediyoruz mesajını verdik. Binasını satıp parasını almak isteyenin binasını satın aldık parasını ödedik ve yıktık. Bu iş sürmektedir ve bitirilecektir. Verilmek istenen mesaj budur. Bu şehir projeyi tamamlayacaktır.

 Çömlekçi’deki düzensiz yapılaşma, gecekondu tipi yapılaşma ortadan kaldırılacaktır. Bunun yanı sıra Çömlekçi Projesi Tanjant Yolu’nun üzerindeki Esentepe bölgesinin de bir kısmını kapsamaktadır. Proje o şekildedir. Hak sahipleriyle görüşmeler sürdürülecektir. Karşılıklı anlaşılırsa ücreti ödenecek. Herhangi bir yerden daire satın almak isteyen olursa da anlaşma sağlanacaktır. Vatandaşlarımız razı olmazsa mahkeme bilirkişi değeri tespit edecek. Onu ödeyeceğiz. Ama bütün bunlar aşama aşama hayata geçirilecek konulardır. Çömlekçi yıkılacak yeniden düzenlenecektir, bundan geri dönüş söz konusu değildir. Çömlekçi Trabzon kentine layık bir noktaya getirilecektir. Bu anlamda hak sahipleriyle görüşmelerimiz ise önümüzdeki ay başlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel