Çömlekçi için çağrı yaptı

 Trabzon’un Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini koruma, Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği’nin Çömlekçi Kentsel Dönüşümü’yle ilgili tepkilerine dün bir yenisi daha eklendi. Çömlekçi-İskenderpaşa Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, Trabzon Gazeteciler Cemiy

Çömlekçi için çağrı yaptı

 

Trabzon’un Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini koruma, Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği’nin Çömlekçi Kentsel Dönüşümü’yle ilgili tepkilerine dün bir yenisi daha eklendi. Çömlekçi-İskenderpaşa Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na tepki göstererek, “Onca çağrımıza, davetimize rağmen yüzde 80 oy aldığı Mahalle’ye dört yıldan beri gelip neden vatandaşlarla bu konuyu konuşmuyorsun” dedi. 
 
BU DARGINLIK NİÇİN?
Düzenli, “Belediye seçimlerinden önce 61 proje takdimi yapılmıştı. Bu projelerin birincisi Çömlekçi Projesi idi. Defalarca vatandaş ve dernek olarak uyarımıza, ‘Sayın Başkan, gel derdimizi bir dinle’ dememize rağmen Çömlekçi’de bir toplantı yapılmadı. Bu dargınlık niçin. Belediye Başkanı olarak sen Çömlekçi’de yüzde 80 oy aldın. Bu senin birinci projen olmasına rağmen niçin 4 yıldır Çömlekçi’de toplantı yapmıyorsun” diyerek tepki gösterdi. Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak’tan projeyle ilgili bilgi istediklerini söyleyen Düzenli, “Bir baktık dağ fare doğurmuş. Burada 470 adetlik konut var. 3-5 tane 17 katlı proje var. Ben 35 yıllık mühendisim. Mühendislik hayatımda şunu öğrendim; sosyal dokunun dikkate alınarak proje yapılması temel esastır. Madem bina katlarını 15-17’ye çıkarıyorsun, bu kentsel dönüşümde var olan insan sayısının 3-4 katı kadar bir planlama yapacaksın ki, kat karşılığı verdiğin zaman oradan müteahhit de vatandaş da hakkını alsın. Ne yazık ki böyle bir yol izlenmemiştir” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel