Çömlekçi dönüşümünde son durum

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Çömlekçi’de kentsel dönüşüm gerçekleştirilmekte olan 22 bin 405 metrekarelik birinci etapta henüz kamulaştırılmayan sadece 17 bina kaldığını ifade ederken, “123 binanın 106’sı kamulaştırıldı. Hemşehrilerim

Çömlekçi dönüşümünde son durum

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Çömlekçi’de kentsel dönüşüm gerçekleştirilmekte olan 22 bin 405 metrekarelik birinci etapta henüz kamulaştırılmayan sadece 17 bina kaldığını ifade ederken, “123 binanın 106’sı kamulaştırıldı. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşümü ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Çömlekçi kentsel dönüşümünün 910 adet binayı içine alan dev bir dönüşüm projesi olduğunu, bu projenin Zağnos Vadisi kentsel dönüşümünde olduğu gibi etap etap hayata geçirileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu şunları kaydetti:

“Çömlekçi dönüşümünde çalışmalara başladığımız birinci etapta çok önemli mesafeler kat ettik. Çömlekçi’de birinci etap kentsel dönüşümün gerçekleştirilmekte olduğu alan tam olarak 22 bin 405 metrekaredir. Ve bu alanın 20 bin 15 metrekaresinin kamulaştırılması tamamlanmıştır. Bu alanda toplam olarak, kamulaştırılacak 123 bina vardır. Bu binaların 106’sı kamulaştırılmıştır ve kamulaştırılan binalarında 28’i belediyemiz ekipleri tarafından yıkılmıştır. Anlaşılacağı üzere Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşümünde kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlamış olan sadece 17 bina kalmıştır. Bu binaların hak sahipleri ile de gerek ikili görüşmeler ve gerekse hukuki süreç devam etmektedir. Bölgede yıkım çalışmalarımız belirli aralıklarla sürmektedir. Kamulaştırılması tamamlanmayan binaların zarar görmemesi için kamulaştırılması tamamlanan bazı binalarında yıkımı yapılamıyor. Bölgede yıkım çalışmalarımız belirli aralıklarla devam edecek ve söz konusu 17 binanın kamulaştırılması tamamlandığında toplu yıkım gerçekleştirilecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler