'Çömlekçi çöp olmasın'

Giresun'un Görele ilçesinde katı atık bertaraf tesisi yapılmasına tepki gösteren ve güvenlik kuvvetleri ile yaşanan arbede sonrasında gözaltına alınan 20 kişi serbest bırakılırken, yöre halkı bugün Giresun merkeze gelerek basın açıklaması yaptı. 'Çömlekçi

'Çömlekçi çöp olmasın'

Giresun'un Görele ilçesinde katı atık bertaraf tesisi yapılmasına tepki gösteren ve güvenlik kuvvetleri ile yaşanan arbede sonrasında gözaltına alınan 20 kişi serbest bırakılırken, yöre halkı bugün Giresun merkeze gelerek basın açıklaması yaptı. 

'Çömlekçi çöp olmasın' pankartı açan yöre halkı adına basın açıklamasını yapan Avukat Necip Kibar, ”Sayın vali siz bizim doğal ve tabii güzellikleri olan orman alanımızı,yeşilimizi ve su depolarının bulunduğu alanı katlederek, heba ederek mi bunu yapacaksınız. Biz o bölgeden istifade eden iki Belde ve 16 muhtarlık ahalisi olarak buna ne pahasına olursa olsun müsaade etmeyeceğiz. Halk ne pahasına olursa olsun bu alanı katlettirmeyecektir. Su kaynaklarını zehirletmeyecektir. Vali ve diğer yetkililer bunu anlamalıdır. Vali bölge halkına terörist muamelesi yapmayı reva görmüştür. Biz bu revayı unutmayacağız. Vali halkın direnişini kıramayacağını bilmeli ve derhal bu alanın çöp depolama alanı yapılması kararından vazgeçmelidir. Bölge halkı çocuklarının ve torunlarının geleceğine kasteden bu karara karşı her türlü direnişi ve fedakarlığı göze almıştır, bu iyi bilinmelidir" dedi.
Yöre halkı basın acaıklamasının ardından sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel