Çocuk sevgisi 3 çocukla ödüllendirildi

Rize'de, çocukları olmadığı için evlatlık aldıkları engelli çocuğu, 21 yıl boyunca öz evlatları gibi bakıp büyüten Hatice ve Recep Şengün çiftinin, 25 yıl sonra tüp bebek sistemi ile ikiz bebekleri dünyaya geldi.  Rize merkeze bağlı Balıkçılar Köyü’nde ya

Çocuk sevgisi 3 çocukla ödüllendirildi
Rize'de, çocukları olmadığı için evlatlık aldıkları engelli çocuğu, 21 yıl boyunca öz evlatları gibi bakıp büyüten Hatice ve Recep Şengün çiftinin, 25 yıl sonra tüp bebek sistemi ile ikiz bebekleri dünyaya geldi. 
 
Rize merkeze bağlı Balıkçılar Köyü’nde yaşayan Hatice Şengün (52) ve Recep Şengün (61) çifti, çocukları olmayınca 1992 yılında İstanbul Darülaceze'ye başvurarak evlat edinmek istedi. 6 çocuğa bakan ancak karar veremeyen Şengün Ailesi, 7'nci olarak İstanbul Fatih Camii avlusuna terk edilmiş olan ve adı Fatih konulan 3 aylık erkek bebeği almaya karar verdi. 3 yaşında, engelli olduğu belli olan Fatih Cihan'ı geri verme imkanı varken vermeyen Hatice Şengün, bu davranışından dolayı geçtiğimiz yıl Rize'de yılın annesi seçilmişti.
 
Bu arada Şengün çifti çocuk sahibi olmak için yıllarca sağlık yardımı alırken, 25 yıl sonra ikiz bebekleri dünyaya geldi. Çocuk sahibi olmanın anlatılmaz bir duygu olduğunu ifade eden Hatice Şengün, “Özlediğim bir duyguyu tadıyorum. Tüm kadınlar bu duyguyu tatmalı. Ama ben zaten anneydim. Fatih Cihan 21 yıldır benim çocuğum. O bambaşka. 21 yılımı ona verdim. Rabbim bu bebekleri bana, onun yüzü suyu hürmetine verdi. Çok büyük bir ödül. Bu benim için duygusu tarif edilecek gibi değil. Çok ağır ve tatlı bir duygu. İnanın ağrılarımı bile unutuyorum. Ayrıca çocuk özlemi çekerken doktorların rahim kanseri olduğumu belirtmeleri üzerine yıkılmıştım. Eşimin de desteğiyle ameliyat olmadım. Çok şükür o hastalığı tedavi ile atlattım. Doktorum bana çocuğumun olabileceğini söylediğinde çok mutlu olmuştum. Borç harç yaparak tüp bebek denedik. Rabbim bana bir değil dört tane verdi. İkisini aldırmak zorunda kaldık. İkisini de dünyaya getirdim. Çok eziyetler çektim ama şu an çok mutluyum. Artık Fatih Cihan'ın iki kardeşi oldu. Ben bu dünyadan gidersem Fatih Cihan’ı emanet edeceğim kardeşleri var. Risk alarak bu yaşta doğum yaptım. Tek düşüncem bana, eşime bir şey olursa Fatih Cihan hayatında ne yapacak onu kime emanet edeceğimdi. Onun için daha da mutluyum, onu emanet edeceğim çocuklarımı büyüteceğim. Eşim bile yaşımız doldu çocuk yapmayalım dedi. Ben onu dinlemedim. Allah bana sıhhat verdikçe kalbim üç çocuğum için atacak” diye konuştu.
 
Baba Recep Şengün ise, “Kendimi 40 yaşında gibi hissediyorum. Çocuklarımı sağlıklı, sıhhatli, mutlu büyütmek için çalışacağım. Ben konfeksiyoncuyum. Yeniden bu iş üzerine çalışmayı düşünüyorum. Fatih Cihan'ın yeri bende çok farklı. Asla yeri değişmez. Fatih’i aşağıya alamazlar. Adı üstünde Fatih. Üçünün de geleceği için çaba içerisinde olacağım” şeklinde duygularını ifade etti.
 
Bebeklerin erken doğum ve ikiz oldukları için kilolarının küçük olduğunu belirten yeni doğan uzmanı Dr. Mustafa Berber, “Başlangıçta iki bebeğimizde de kan şekerleri düşüktü. Bunlar normale döndü. Şimdi solunumda zorlanıyorlar. Bebeklere oksijen desteği ile kuvözde tutuyoruz. Yaklaşık on gün sonra annelerine kavuşturmayı planlıyoruz” dedi. Şengün Ailesi, kız ve erkek ikiz bebeklerine Dolunay ve Hasret isimlerini verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler