Çizmeci, "Şiddete karşı mücadele günü"

Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği Başkanı Doç. Dr. Figen Çizmeci Şenel, 8 Mart’ın kadınların dünyada şiddete, ayrımcılığa, eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı verdikleri mücadeleyi kazanmaya başladıkları gün olduğunu söyledi.Doç. Dr. Şenel, kadının

Çizmeci, "Şiddete karşı mücadele günü"

Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği Başkanı Doç. Dr. Figen Çizmeci Şenel, 8 Mart’ın kadınların dünyada şiddete, ayrımcılığa, eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı verdikleri mücadeleyi kazanmaya başladıkları gün olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Şenel, kadının yarını şekillendiren kişi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Bu anlamlı gün, kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için iyi bir fırsat sunmaktadır. Kadınların bir birey ve yaşayan bir toplumun temeli olduğu unutulmamalıdır. Kadın geçmişi olduğu gibi yarını da şekillendirecek kişidir.
 
Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmaktadır. Ne var ki, ülkemizde kadınların karşılaştığı zorluklarda yeterli oranda bir hafifleme ve azalma görülmemektedir. Kadınlarımızın; temel insan hakları, çalışma hakları, sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik hakları halen güvence altında değildir. Kadınlarımıza yönelik insanlık dışı şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı gözlenmektedir.”
 
Töre ve geleneklerin arkasına gizlenilerek gencecik yaşta hunharca katledilen kadınların, genç kızların dramlarının yüreklerini sızlattığını ifade eden Doç. Dr. Şenel, şunları söyledi:
 
“Kadınlara uzanan kanlı ellere hak ettikleri caydırıcı cezaların verilmesi için daha fazla vakit kaybedilmeden ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Son yıllarda kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Kadınların sorunlarının çözümüne yönelik politikaların geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi herkes için öncelikli görev olmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel