Çinliler Trabzon'da

 Trabzon'a gelen bir grup fındık satıcısı Çinli, Arsin'deki Fındık Kurutma Merkezi'ni gezdi.   Trabzon Ticaret Borsası'ndan (Ttb) yapılan yazılı açıklamada, Fındık Tanıtım Grubu (FTG) tarafından fındık üretim bölgelerindeki bahçeler, alım yerleri ve fabri

Çinliler Trabzon'da

 Trabzon'a gelen bir grup fındık satıcısı Çinli, Arsin'deki Fındık Kurutma Merkezi'ni gezdi.

 

 

 

Trabzon Ticaret Borsası'ndan (Ttb) yapılan yazılı açıklamada, Fındık Tanıtım Grubu (FTG) tarafından fındık üretim bölgelerindeki bahçeler, alım yerleri ve fabrikalarda inceleme yapmak üzere Türkiye'ye davet edilen 18 kişilik Çinli grubun, Kaliteli Fındık Projesi kapsamında Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve aynı anda 25 ton fındık kurutma kapasitesine sahip 11 makinenin çalışmasını yerinde incelediği belirtildi.

 

Açıklamada, incelemeleri sırasında gruba eşlik eden Ttb Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu'nun, şu ifadelerine yer verildi:

 

"Türkiye'nin ürettiği fındığın tamamını başta ihracat olmak üzere satabilmesinde Çin önemli bir pazar. Nüfusu ve gelişme trendi dikkate alındığında fındığımız için Çin geleceği açık ve parlak bir pazar. Bu pazardan yeteri kadar pay alabilmek için fındığımızı tanıtmak için daha büyük çaba göstermeliyiz. Bu kapsamda Çinli alıcıların ülkemize gelişi büyük fırsattır."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel