Çimento fabrikası orman dışına!

 Orman ve Suişleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu imzalı cevapta, “Çimento Fabrikası henüz kuruluş aşamasında olup tesis edileceği arazi orman sınırları dışında kalmaktadır” denildi.ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, CHP Trabzon Milletveki

Çimento fabrikası orman dışına!

 Orman ve Suişleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu imzalı cevapta, “Çimento Fabrikası henüz kuruluş aşamasında olup tesis edileceği arazi orman sınırları dışında kalmaktadır” denildi.

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, CHP Trabzon Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Volkan Canalioğlu’nun Tonya Çimento Fabrikası’yla ilgili sorularına yazılı cevap verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Canalioğlu, “Trabzon İlimiz’in Tonya İlçesin’de bulunan;  Livalobo Mezrasına kurulması planlanan, “yıllık kapasitesi 1,5 milyon ton olarak düşünülen çimento fabrikası projesi” ne karşı olan bölge halkımızın tepkileri yazılı ve görsel basında sıkça yer almaktadır. Bu sebeple; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere vermiş olduğum, ‘’07.03.2013 tarih ve 10674 sayılı soru önergesi’’ ve 16.04.2013 tarihli cevap verilmiştir” dedi. Bakan Eroğlu, ilgili sorulara şu cevabı verdi: “Trabzon İli Tonya İlçesi Livalobo Mezrası’nda yapımı planlanan çimento fabrikası henüz kuruluş aşamasında olup tesis edileceği arazi, orman sınırları dışında kalmaktadır. Orman sayılan alanlardaki maden izinleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca düzenlenen ruhsat kapsamında, çevresel etki değerlendirmesi sürecinden sonra 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 16’ncı maddesi ve bu maddenin uygulanmasına dair yönetmelik hükümlerine göre verilmektedir.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel