Çiftçilere ücretsiz büyükbaş hayvan verildi

Artvin'de çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Çiftçilere ücretsiz büyükbaş hayvan verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Artvin'de 14 çiftçiye ücretsiz 6'şar büyükbaş hayvan dağıtıldı.


Artvin Belediye Hayvan Pazarında büyükbaş hayvanların dağıtımı için düzenlenen törende konuşan Vali Ömer Doğanay, projenin Artvin ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, ülkenin bu sıkıntılı döneminde bile bu gibi projelerle üreticilerin yanında olduklarını söyledi.

Artvinli çiftçilere 5 milyon liralık destek sağlandığını belirten Vali Doğanay, üreticilere dağıtılacak büyükbaş hayvanın en kısa zamanda katlanarak çoğalması temennisinde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur ise üreticilere dağıttıkları büyükbaş hayvanların aile ekonomilerine büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.



Proje kapsamında Ardanuç ilçesinde 14, Yusufeli ilçesinde 14 ve Murgul ilçesinde 7 çiftçiye hayvan dağıtımının yapıldığını kaydeden Okur, "Hak kazanan 49 genç çiftçimizden her birine 6 baş olmak üzere toplam 294 büyükbaş hayvan, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden temin edilerek genç çiftçilerimize teslim edilmiştir. Kalan 35 çiftçimize de ilerleyen günlerde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden hayvanların sevk edilmesinin ardından teslimleri tamamlanacaktır." dedi.

Törene, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü şube müdürleri ile çiftçiler de katıldı.

Konuşmaların ardından kurayla çiftçilere büyükbaş hayvanlar ücretsiz dağıtıldı.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel