CHP'li profesör Trabzon'a geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, cumhurbaşkanlığı seçimiyle Trabzon’da partililerle bir araya geldi.  Parti Binasında düzenlenen toplantıda 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesin mutlaka oy

CHP'li profesör Trabzon'a geldi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, cumhurbaşkanlığı seçimiyle Trabzon’da partililerle bir araya geldi. 
 
Parti Binasında düzenlenen toplantıda 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesin mutlaka oy kullanmasını isteyen Usluer, çatı adayı İhsanoğlu’nun insanlara huzur, kardeşlik, birlikte üretme, barış, demokrasi ve fikir hürriyeti vaat ettiğini söyledi.
 
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP ve MHP’nin çatı adayı olarak açıklandığını ancak şu anda 9 parti tarafından desteklendiğini kaydeden Usluer, “Başlangıçta Ekmeleddin İhsanoğlu CHP ve MHP’nin çatı adayı olarak açıklandı fakat şu anda 9 parti tarafından destekleniyor ve bu yüzden uzlaşı adayımızdır. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu? Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi bizim cumhurbaşkanı adayımız herhangi bir siyasi partiye üyesi olmayan kişi olacak, iktidarın onay makamı olmayacak. Sayın Abdullah Gül adeta bir noter görevi yaptı. Sayın Başbakan vesayet sistemini kaldıracağız dediler. Geçen 7 yıl içerisinde kendileri vesayet sistemi oluşturdu. Uzlaşı adayımız sakin, kucaklayıcı, ötekileştirmeyen, hukuka ve anayasaya saygılıdır. Bu kavramlara ne kadar hasret kaldık. AK Parti bu sözlere bizi hasret bıraktı. İhsanoğlu huzur, kardeşlik, birlikte üretme, barış, demokrasi ve fikir hürriyeti vaat ediyor” dedi.
 
Türkiye’nin içinde huzur kalmadığını ifade eden Usluer, “Sayın Başbakan Cumhurbaşkanlığına aday, bu söylediklerimle hiç alakası var mı? vardır diyen bir kişi çıkabilir mi? İhsanoğlu içeride huzur dışarıda itibar vaat ediyor. Türkiye’nin içinde huzur kalmadığını ve dışarıda itibarımızın olmadığını herkes görmektedir. İhsanoğlu, ‘Yönümüz Avrupa’nın Demokrasi normları olmalıdır’ dedi. Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıldı fakat şu anda komşularla sıfır ilişki haline getirdi. Başbakan Parlamenter sistemini değiştirmek istiyor fakat İhsanoğlu bunu istemiyor. İhsanoğlu 'cumhurbaşkanı yol yapmaz yol gösterir' diyor. Başbakan ise 'yol yapacağım, havalaanını da yapacağım' diyor.
 
AK Parti yöneticileri diyor ki 'aklanma yeri sandıktır'; hayır aklanma yeri yargıdır. Sudan yere fezlekeleri saklıyorlar fakat eninde sonunda yargılanacaklardır. İhsanoğlu başka ne dedi? Genç kızlarımıza sıkma baş, geziye katılan gençlerimize çapulcu dedirtmem dedi. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci eşit bir şekilde yürümüyor. Sayın Başbakan milletin değil devletin adayı olarak kampanya yürütüyor. Antalya mitingi sonrası devletin ‘Ana’ uçağına binerek Ankara’ya geri döndü. Devletin parası kampanyasında kullanıp milletin adayıyım diyor. Bizim adayımız milletin adayıdır. 12 yıllık AK Parti iktidarı sonrası bugün 9 siyasi parti bir araya gelerek uzlaşmışlardır. Son olarak torunlarımıza borcumuzu ödemek için sandığa gidelim ve sandıklara sahip çıkalım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler