CHP Trabzon'da davullu zurnalı kutlama...

HABER61.NET-HABER SERVİSİCumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, partinin kuruluşunun 91. yıldönümü vesilesi ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ile

CHP Trabzon'da davullu zurnalı kutlama...

HABER61.NET-HABER SERVİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, partinin kuruluşunun 91. yıldönümü vesilesi ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ile ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün mozolelerine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

Genel merkezden başlayan kutlamalar illerde devam ediyor.ZHP trabzon teşkilatı da kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Trabzon'un Atatürk Alanında davullu zurnalı kutlama yapıyor. 

FOTOĞRAF GALERİSİ

chp-004.jpg

"50 YILDIR İKTİDAR OLAMAMASINA RAĞMEN"

Kutlama töreninde CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, şu açıklamaları yaptı;

Sevgili Trabzonlular bugün partimizin 91.yıl dönümünü   büyük bir sevinç. içinde kutluyoruz. Bundan 91 yıl önce bağımsızlık benim karekterimdir diye M.Kemal Atatük'ün çocukları bu ülkede direnmek için kuvai milli örgütü ile birlikte ülkenin kurtuluş savaşını gerçekleştirmiş, bunun meşru platformlara taşınması için önce CHP kurmuşlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet Halk partisi diğeri Türkiy Cumhuriyeti. Gazi Mustafa Kemal'in bu söylemine yakışır şekilde  9 Eylülde partimizi kurdular sonra bu kahramanlar Cumhuriyeti ilan etmişlerdir. İşte kökeni bu denli eskilere dayanan CHP ülkemizin en köklü en gelişmiş partilerinden biridir. Son 50 yılda  iktidar olmamış olmamasına rağmen hala dimdik  ayakta duran kendisinden sonra kurulmuş bir çok partiyi siyasi mezarlığına gömmüş olan halk partisinin daim kalmasının en büyük nedeni de, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için tek dik duruşu olan bir parti olmasıdır. Değerli arkadaşlar biz 18. kurultayımızı gerçekleştirdik. Bu kurultaydan birlik, beraberlik, sevgi mesajları çıktı. Artık Türkiye'nin sosyal demokratın iktidarlığına ihtiyacı var kanısı o kurultayda ortaya çıkmıştır. Artık iktidar olma zamanı gelmiştir. Bakın bugün bizi sokaklarda alanlarda hiç bir şey yapmamıştır diye eleştirinler 90 yıllık Cumhuriyetin tüm kazanımlarını 40 milyon dolara satmışlardır. Bugün bu ülkede ki limanları şeker fabrikalarını, çimento fabrikalarını işletenler bizleriz. Bugün gelmiş olduğumuz noktada çaya 1 lira verirken ithal ettiğimiz saman 1 lira 300 kuruş veren bir Türkiye taplosu  karşımıza çıkarmışlardır. O Yüzden Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkede iktidar olmasına ihtiyaç vardır. Yeni kurultayımızla birlikte yeni hedefimiz 2015 seçimlerinde CHP iktidara taşımak. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel