CHP Trabzon İl Başkanı Karan'dan tepki

 Karan, CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda ilçe başkanlarıyla yapacağı toplantı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Karan, Türkiye’de üniversitelere, işadamlarına ve gazetecilere karşı bir baskı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Son 15 günde Türkiye’de n

CHP Trabzon İl Başkanı Karan'dan tepki

 

Karan, CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda ilçe başkanlarıyla yapacağı toplantı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Karan, Türkiye’de üniversitelere, işadamlarına ve gazetecilere karşı bir baskı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Son 15 günde Türkiye’de namuslu, şerefli CHP'li başkanlara ve belediyelere karşı çok büyük baskı oluştuğunu görmekteyiz. Dış politika konusunda başarısızlıklarını CHP’li belediyelere sabah vakti operasyonlarla örtmeye kalkmaktadırlar.”

Trabzon’un son dönemlerde bir kenara itildiğini kaydeden Karan, şunları söyledi: “KTÜ Senatosu'nu toplayarak ODTÜ’deki olayları kınama ihtiyacı hissetti. Yine bölgemizde KTÜ’de 68 kardeşimiz işlerinden olmalarını rağmen Senato'nun bu olayda ilgili bir açıklama yapmadığını gördük. Maçka ve Beşikdüzü’nde Meslek Yüksekokullarının kapatılması konusunda çok yanlış bir karar almıştır. Maçka içinde aynı yanlış yapılmıştır. Bir alt yapı oluşmuştur. Trabzon son dönemlerde bir kenara itiliyor. Bu gibi şeylere izin vermemeliyiz diye düşünüyorum. Üç bin öğrencimiz yıl sonu noktalarını yanlış hesaplamıştır. Geçen öğrencilere kaldı denilmiştir. Kalan öğrencilere geçtiniz denilmiştir. Bu yanlış hesaplamayla 3 bin civarında öğrencimiz mağdur olmuştur."

Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu'na tepki gösteren Karan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, 'CHP yalan konuşuyor ben teşviğe ret vermedim, çekimser kaldım' diyor. Trabzon Milletvekilinin ifadelerine bakın. Niye bu konuda sessiz kalıyoruz. Trabzon'un icra daireleriyle anılması sizleri rahatsız etmiyor mu? Trabzon’un Ortahisar Belediye Başkanı'na sesleniyorum 5 bin kişiye iş verecektiniz bu vaadinizi yerini getirmediniz halkı kandırdınız. Bunu telafi edin. 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın ortadan kalkmasıyla birlikte Trabzon’da meydana gelecek işsiz oranlarının önüne geçin. Vermiş olduğunuz sözün arkasında duruyorsanız bu işin önüne geçin ve yeni mağduriyetlerin yaşanmasına engel olun.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın elini masaya vurması gerektiğini ifade eden Karan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün yerel gazetelerin manşetlerinde bakanın açıklamaları var. 'Trabzon’a vali olmak, bölge müdürü olmak, genel müdür olmak kimseye nasip olmaz' şeklinde. 'Herkes haddini bilecek' diyor. Sayın bakan bu memleketten Bakan olmak da kimseye nasip olmaz. Sayın Başbakan Trabzon’da teşvik kalksın derken sessiz kalmayacaksınız. Elinizi gerektiğinde Trabzon halkı için masaya vurmasını bileceksiniz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel