CHP Trabzon il Başkanı Karan'dan mesaj

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.      Karan, yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihi için çok önemli olduğunu belirterek, ulus olma bilincinin tohumlarının yeşerdiği, va

CHP Trabzon il Başkanı Karan'dan mesaj

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.      

Karan, yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihi için çok önemli olduğunu belirterek, ulus olma bilincinin tohumlarının yeşerdiği, vatanseverliğin ve azmin zaferi anlamını taşıdığını vurguladı. 
     
Çanakkale'nin Türk milleti için önemli olduğunu ifade eden Karan, şunları kaydetti: 
     
''Çünkü Çanakkale, Mustafa Kemal Atatürk gerçeğinin ortaya çıktığı yerdir. 'Yenilmez' denilen dünyanın en büyük emperyalist donanmasının yenildiği yerdir. Çanakkale dünya için önemlidir. Çünkü Çanakkale dünyada sosyalist devrimin başarıya ulaşmasını sağlayan yerdir. Ezilen ulusların ulus olma bilicinin yeşerdiği yerdir. 
     
Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümlerinde Türk ulusu olarak çok farklı duygular taşırız. Hüzünleniriz, çünkü binlerce gencimizi şehit verdiğimizi hatırlarız. Gururlanırız, çünkü savaştığımız insanların ulus olma bilicine ulaşmalarını sağladık. Gururlarınız, çünkü savaşta ölen düşmanlarımızı bile kendi evlatlarımız kabul ettik. Bizim için 18 Martlar vatan için ölen şehitlerin rahmetle anıldığı, kelle denilerek küçümsenmediği, bağımsızlık ruhunun ve Atatürk sevgisinin pekiştiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel