Cezaevinden adli tıp raporu kurtardı!

Samsun'da küçük yaştaki 1'i kız 2 kardeşi dudaklarından öptüğü iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılan şahıs, yeniden yargılanınca cezası 5 yıla düştü ve tahliyesine karar verildi.  Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 4 yıl önce meydana

Cezaevinden adli tıp raporu kurtardı!
Samsun'da küçük yaştaki 1'i kız 2 kardeşi dudaklarından öptüğü iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılan şahıs, yeniden yargılanınca cezası 5 yıla düştü ve tahliyesine karar verildi. 
 
Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen olayda, annelerinin evdeki suyun kesilmesi sonucu su almaları için çeşmeye gönderdiği H.A. (8) adlı kız çocuğu ile A.A. (6) adlı erkek kardeşini önce bakkala, daha sonra da internet kafeye götürerek dudaklarından öptüğü iddiasıyla tutuklanan C.Y. (36), Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) alınan mağdur çocukların olay nedeniyle ruh sağlıklarının bozulduğuna dair rapor doğrultusunda 2 yıl önce yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay'a itiraz üzerine mağdurların raporlarının İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınmasına karar verildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu, olay sonrası mağdurların beden ve ruh sağlığının bozulmadığına karar verdi. OMÜ'nün raporu geçersiz sayıldı ve Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda C.Y. yeniden hakim karşısına çıktı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada tutuklu olan C.Y., "Mağdurum. Eşim boşanma davası açtı. Boşanmak istemiyorum. Suçsumuz ve tahliyemi istiyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti, C.Y.'yi her iki çocuğa "cinsel istismar" suçundan 2 yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel