Cezaevinde mahkumu öldürecekti

Trabzon'un İnönü Mahallesi'nde yaklaşık 2 yıl önce yeğenini silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak 26 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan ve Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konan Celalettin A., koğuşunda Mehmet A. isimli mahkumu iple boğmaya

Cezaevinde mahkumu öldürecekti

Trabzon'un İnönü Mahallesi'nde yaklaşık 2 yıl önce yeğenini silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak 26 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan ve Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konan Celalettin A., koğuşunda Mehmet A. isimli mahkumu iple boğmaya kalkıştığı gerekçesiyle yargılandığı davada 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Celalettin A. (37) hazır bulundu. Hakkında "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açılan sanık Celalettin A., duruşmadaki ifadesinde hasta olduğunu ve ilaç kullandığını belirterek ne yaptığını bilmediğini söyledi. Sanık Celalettin A. için hazırlanan iddianamede tutuklu kaldığı cezaevindeki 5. gününde aynı koğuşta yatmakta olan Mehmet A. isimli kişiyi çamaşır ipiyle boğmaya kalkıştığı, Mehmet A'.nın koğuşta bulunanların müdahalesiyle kurtarıldığı belirtildi. Sanık Celalettin A., ifadesinde işlediği suçtan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve uyuyamadığını belirterek söz konusu kişiyi öldürmesi halinde mükafatlandırılıp cezaevinden çıkartılacağı hissine kapıldığını kaydetti. Sanık Celalettin A., olayı serbest bırakılacağı zannıyla gerçekleştirdiğini, yaptığının kötü bir şey olmadığının farkında olmadığını beyan ettiği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, sanık Celalettin A. için önce "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırırken, bu cezasını daha sonra eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 10 yıl ağır hapis cezasıyla cezalandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel