Cevdet Sunay’ın evi ağlıyor

 Trabzon’un Çaykara İlçesi Ataköy Beldesinde bulunan ve 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın doğduğu ev olan bina bakımsızlık ile ihmalkarlık kurbanı.  Yıllar önce müze olarak turizm bakanlığı tarafından restore edilerek halka açılan Cumhurbaşkanını evinin bi

Cevdet Sunay’ın evi ağlıyor

 

Trabzon’un Çaykara İlçesi Ataköy Beldesinde bulunan ve 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın doğduğu ev olan bina bakımsızlık ile ihmalkarlık kurbanı. 
 
Yıllar önce müze olarak turizm bakanlığı tarafından restore edilerek halka açılan Cumhurbaşkanını evinin bir yolu bile yok. Üst tarafında yapılan inşaat müzeye giden yolu kapatmasının yanı sıra evin için dışında muhtelif yerlerde bulunan aksaklıklar evin kaderine terk edildiğinin göstergesi.
 
Müzeyi gezmeye gelen turistler şok üstüne şok yaşıyor. Müzenin yolunun hafriyat ve dış cephesinin bakımsızlığı karşısında birde müzeyi ziyarete gelen açmak ve gelenlere tanıtmak için görevlendirilmiş memurda görevi başında olmaması ise başka bir ihmal karlık.
 
Müze ile ilgili sıkıntılar bunlarla birlikte bitmiyor. Bir diğer sorun ise müzenin bulunduğu arazinin hak sahibi Fatma Erdem. Müzenin kendi toprakları üzerine yapıldığını söyleyen Erdem, “ burada daha önce bizim evimiz vardı ve bize sormadan gelerek bu evi yıkarak burayı yıkarak müze yaptılar. Burası bizim tapulu arazimizde neden böyle yaptılar anlamadık. Bu durumu mahkemeye intikal ettirdik ve buna bir çözüm bulunması gerektiğini belirttik.” Dedi.
 
Erdem, “ birde bu müzeyi buraya yaptılar ve çekti gittiler böyle olmamalı. Bir tane adam bıraktılar buraya kendinden bir haber adam ne yaptığını bilmiyor. Müze tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Kafasına göre açıp gidiyor. Buraya gelen turistler evi bile göremiyor. Zaten yolu da yok görüyorsunuz bakımsızlıktan ölüyor” şeklinde konuştu.    
 
ic1.20120918233132.gif
 
ic2.20120918233158.gif
 
ic3.20120918233215.gif
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel