Cevdet Erdöl Tanzanya’da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tanzanya ziyaretine AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl de katıldı. Buluşmada Türkçe konuşan Gül, Tanzanya vatandaşlarına, "Siz de beni Türkçe dinliyorsunuz. Bundan gurur duyuyorum." dedi. Türkiye'de öğrenim görmüş öğr

Cevdet Erdöl Tanzanya’da
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tanzanya ziyaretine AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl de katıldı.

Buluşmada Türkçe konuşan Gül, Tanzanya vatandaşlarına, "Siz de beni Türkçe dinliyorsunuz. Bundan gurur duyuyorum." dedi.

Türkiye'de öğrenim görmüş öğrenciler adına Tanzanyalı İbrahim Yunus Raşid teşekkür konuşması yaptı.

'Tanzanya'da 37 elçimiz varmış'

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ni bitirdikten sonra geldiği Tanzanya'daki Feza Koleji'nde öğretmen olarak çalışan Raşid, "Türkiye'de de okuduk, Türklerle yaşadık, kültürünü öğrendik. Çok güzel bir muhabbetimiz, dostluğumuz oldu. Türkiye'deki günlerimizi unutmayacağız. Bunun için 'hey gidi günler' diyoruz." şeklinde konuştu. Gül de Tanzanya'da büyükelçilik açılacağını haber vererek, "Ben büyükelçimizi de yanımda getirmiştim... Ama gördüm ki aslında bizim burada en az 37 tane elçimiz varmış. Sizler burada bizim büyükelçilerimizsiniz." şeklinde konuştu. Tanzanya Savunma Bakanı Hüseyin Mwinyi'nin de Türkiye'de üniversite eğitimi gördüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Kikwete, Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna verdiği resmî akşam yemeğinde, "Türkiye'yi Afrika ülkelerini krizden çıkış yolları konusunda bir araya getirebilecek bir ülke olarak görüyoruz.'' dedi. Gül de Türk işadamlarını Tanzanya'ya yardıma teşvik ettiklerini söyledi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tanzanya'ya giden ilk Türk cumhurbaşkanı oldu.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler