Çete operasyonu: 30 gözaltı

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin 5 ilde 60 adreste yaptığı operasyonda, organize suç örgütü çetesi liderleri Hakan Çillioğlu ile Tezcan Altay'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Baskınlar sırasında yapılan aramalarda 13 adet t

Çete operasyonu: 30 gözaltı

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin 5 ilde 60 adreste yaptığı operasyonda, organize suç örgütü çetesi liderleri Hakan Çillioğlu ile Tezcan Altay'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Baskınlar sırasında yapılan aramalarda 13 adet tabanca bulunurken, zanlılar "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, adam öldürmeye azmettirmek, tehdit ve tahsilat" eylemleriyle suçlanıyor.

Operasyonun, çete lideri Hakan Çillioğlu'nun Rize'de kendisinden ayrılmak isteyen iki adamını öldürttüğü iddialarının ardından başladığı öğrenildi.

YARGITAY ÜYESİNİN SES KAYDINDA ÇETE ÜYESİNİN ADI GEÇİYORDU

Çetenin iki numaralı ismi Tezcan Altay'ın ismi, Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın medyaya yansıyan ses kayıtlarında geçiyordu. Çete üyesi olmak ve tehdit suçlarından yerel mahkeme tarafından iki yıl hapis cezası alan tutuksuz sanık Tezcan Altay hakkındaki karar Temmuz 2010'da Yargıtay'ca bozulmuştu. Ses kayıtlarında Hakim Hamdi Yaver Aktan'ın "Onama mı istiyorsun, bozma mı?" diye sorduğu, karşısındaki kişinin de "Hadi yaz ya... Bir daha gelemem. Üyeliğini ispat et. Bir adam sözünü tutacak" diye tehdit eder şekilde konuştuğu öne sürülüyordu. Hakkında konuşulan kişinin ise Tezcan Altay olduğu iddia ediliyordu.

HÜLYA AVŞAR'IN EVİNİ KURŞUNLATTIRDI

30 ayrı suçtan sabıkası olan Altay'ın, sanatçı Hülya Avşar'ın evini kurşunlattığı, Etiler ve Bebek'te bulunan bazı eğlence merkezlerinin basılması emrini verdiği iddia ediliyor. Çillioğlu ise Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel ile 7 adamını öldürmek suçundan hapis cezası almıştı. 2000 yılında Rahşan affıyla cezaevinden çıkan Çillioğlu, 2003 yılında yeniden gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler