Cep telefonu konuşmak istediklerinde!

Giresun'un Espiye İlçesi’ne bağlı Tikence Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için cep telefonu ile ağaca çıkarak ya da evlerinden 300 metre yükseklikteki kayalıklara tırmanarak görüşme yapabiliyorlar  Köy sakinlerinden Ali Adıgüzel: "Cep

Cep telefonu konuşmak istediklerinde!
Giresun'un Espiye İlçesi’ne bağlı Tikence Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için cep telefonu ile ağaca çıkarak ya da evlerinden 300 metre yükseklikteki kayalıklara tırmanarak görüşme yapabiliyorlar 
 
Köy sakinlerinden Ali Adıgüzel: "Cep telefonlarının çekimi konusunda reklamlar yapılıyor. Bu reklamlar sanırım burayı kapsamıyor". Tikence Köyü’nün büyük bölümünde GSM hatları çekmediği için vatandaşlar ilginç yöntemlere başvuruyor. 
 
Sevdiklerine telefonla ulaşmak isteyen vatandaşlardan bazıları, köyden 300 metre yükseklikteki kayalıklara tırmanarak bazıları ise ağaçlara çıkarak cep telefonuyla konuşuyor. Köy sakinlerinden Yakup Çelik, evlerinde cep telefonunun çekmediğini ve görüşme yapmak için yüksek yerlere çıktıklarını söyledi. Köylerinin yaklaşık 20 kilometrelik mesafede verici olduğunu ancak evlerinin kuytu bir alanda bulunduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu:
 
"Verici bize uzak bir yerde. Vericiden faydalanıp da cep telefonundan irtibat kuramıyoruz. Bundan dolayı yetkililerden yardım istiyoruz. Eğer bu durum çözülmezse mecburen telefonlarımızı kapattıracağız. Çünkü başka çaremiz yok. Ev telefonu olan kişiler oradan irtibat kurabiliyor. Bunun dışında iletişim zor oluyor. Sorun devam ettiği takdirde sadece ev telefonumdan yararlanabileceğim. Dışarıda olduğum vakitlerde de acil bir durum varsa cep telefonunu kullanamıyorum.
 
Önemli bir şey olsa akrabalarımızla, dostlarımızla görüşmek için eve gitmek zorundayız” diye dert yandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel