Celal Hekimoğlu’na başarı ödülü

Trabzon’un ünlü iş adamı, Celal Hekimoğlu Ankara Vakfı tarafından ödüllendirildi.

Celal Hekimoğlu’na başarı  ödülü
Trabzon’un en büyük  sanayi kuruluşu Hekimoğlu Dökümün kurucusu ve yönetim Kurulu başkanı  Celal Hekimoğlu Ankara Vakfı tarafından başarılarından ötürü verilen ödülü aldı.
Trabzon Ticaret Sanayi Odası nda düzenlenen ödül törenine  Trabzon Valisi Yücel Yavuz  Trabzon Ticaret Odası başkanı Suat Hacısalihoğlu Ankara Vakfı başkanı  Bilgün Aygün, Trabzonspor Disiplin kurulu eski başkanı Dr Rüştü  Araz,Trabzon belediye eski başkanı  Hasan Melek Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, ve TTSO üyeleri işadamları ve davetliler katıldı

Ödül töreninde Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, “Öncelikle 15 Temmuz’da yaşadığımız kötü olayları ve bu kalkışmayı kınıyorum. Bir daha böyle bir şey yaşanmamasını diliyorum. Gerçekten şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anmak gerek. Türkiye’yi ciddi bir felaketten kurtardılar. Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği olarak bir özendirme ödülümüz var. 1996 yılında dernek başkanımız Sebahattin Sağıroğlu bir trafik kazasında vefat etti ve onun adına bir ödül koyduk. Düşüncesiyle, çalışmalarıyla, eylemi ve söylemiyle kentimize hizmet eden insanlara verdiğimiz bir ödül bu. Anketle seçici kurula gelen bilgileri değerlendiriyoruz ve yönetim kurulumuz 3 adaydan birini seçiyor. 2015 yılının ödülünün sahibi, abimiz, dostumuz, sanayici ve işadamımız Sayın Celal Hekimoğlu oldu. Trabzon’da çok zor olanı, imkânsız olmadığını göstererek yaşama geçirdi. 1960 yılında bir bijon ve cıvata atölyesinden yola çıkarak, onlarca ülkeye ihracat yapan, çok farklı sektörlerde hassas dökümler üreten birkaç fabrikayı Trabzon’da kurdu, binlerce insanımıza istihdam sağladı. Onu gerçekten çok değerli buluyoruz. Bu ödüle layık bir abimiz. Kendisine Trabzon’a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.'' sözlerini kullandı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ise kürsüde ''Celal Hekimoğlu, Trabzon’da sanayinin kurucusudur. Celal amca, ağır sanayi yaptığı için OSB’lerde kendine yer verilmemesine rağmen, kayaları kırarak, batı illerinde kendisine bedava arsalar verilmesine rağmen memleketinden gitmedi. O’nu burada tutan, Trabzon sevdasıydı. Herkes Trabzon’un sanayi şehri olmadığını belirterek turizmi ön plana koyuyor. Ben de iddia ediyorum ki; Trabzon, sanayi şehridir. 2023’teki 500 milyar dolarlık ihracat stratejisi içinde Trabzon’un ulaşması gereken pay 20 milyar dolardır. Bu rakama nasıl ulaşacağız? Sadece olduğumuz yerde turizmle ulaşıldığı görülmüş mü? Celal Hekimoğlu gibi inatçı sanayicilerin önünü açarak, Trabzon’da sanayinin olabileceğini göstermiş olanların izinden giderek o rakama ulaşabiliriz.” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu konuşmasında “Hekimoğlu ailesi, Trabzon’da sanayinin bugünkü duruma gelmesinde önemli bir öncülük yaptı. İnsanımızın aklı gördüğündedir. Nerede bir başarı görse ona yönelir. Trabzon bir ticaret merkeziydi. Zaman içinde sanayi yatırımlarını gördüğü için sanayiye de girmeye başladı. Geçmişte sadece Çimento fabrikamız vardı. Ama Hekimoğlu ailesini de görenler sanayiye girmeye başladı ve şu anda sanayide bin 400 firma ve yaklaşık 20 bin istihdam bulunuyor. Hızlı şekilde de gelişiyor. Başta Celal Hekimoğlu’na ve tüm ailesine, sanayiye katkılarından dolayı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Celal Amca’ya da Allah sağlıklı uzun ömürler versin ki, böyle insanları örnek olarak gösterebilelim. Şehrimizde sanayinin ve ticaretin kökünün nerelere gittiğini göstermesi bakımından da çok çok önemli.” derken 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ile ilgili “Özellikle son zamanlarda yaşamış olduğumuz darbe kalkışmasında ülkenin çektiği büyük sıkıntıyı hepimiz gördük, yaşamaya da devam ediyoruz. Umarız ki en kısa zamanda ülke stabil hale gelir ve ekonomiye döneriz. Bu tür kalkışmalar bir daha olmasın. Çünkü her kalkışma, her darbede ülkemiz geri gidiyor. Bu ülke buna layık değildir. Ülkemiz başarıdan başarıya koşmaya layık bir toplum. Allah yardımını üzerimizden esirgemesin.”sözlerini kullandı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Celal Hekimoğlu’nun hayatının başarılırla dolu olouğunu ifade ederek “Türkiyemiz, Cumhuriyet’in ilanından sonra dünya sahnesinde değişik alalarda çok büyük başarılara imza attı. Ama özel sektör en büyük başarıya imza atan alandır. Bunun sebebi de, her biri kahraman olarak gördüğüm, özel sektörde kendi nevi şahıslarına münhasır başarılarıyla sanayide kendilerini ispatlamış değerli büyüklerimizdir. Bu ödül, devletin, milletin, kamuyla özel sektörün buluşmasına çok güzel bir örnek. Celal Bey’in, daha iyi imkânlar sunulmasına rağmen, ‘ille de memleketime yatırım yapacağım’ demesi çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Bunu yıllar içinde başardığı için kendisine devletimiz, milletimiz Trabzon’umuz adına teşekkür ediyorum. Hayırlı ve başarılı hizmetlerinin devam etmesini diliyorum. Böyle tecrübeli kişiliklerin deneyimlerini gençlere aktarması için çeşitli organizasyonlar düzenlenmesi konusunda bir çalışma yapılmasını da temenni ediyorum.” diyerek darbe hakkında ise “15 Temmuz’da ülkemiz büyük bir badire atlattı. Bu konuda milletimizin gösterdiği dirayet ve feraset bütün dünyaya örnek olmuştur. Sivil toplum kuruluşlarımızın gösterdiği duruş ve dirayetleri herkese örnek olmuştur. Özel sektörümüz, sanayi ve ticaret sektörümüz tek vücut olduk, bu sıkıntılı durumu aşma gayreti içindeyiz. Bu yönüyle herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür bir girişimi bir daha yaşamayız. Bunun olması halinde ülke olarak nasıl bir reaksiyon göstereceğimizi ortaya koyduk. Bu manada demokrasi zaferini de kazanmış olduk Allah’ın izniyle. Trabzon olarak en az 20 milyar dolarlık ihracat hedefimizi başaracağımıza inanıyorum.  Her sıkıntıdan bir ders çıkarmamız lazım. İnşallah toplum olarak bundan da çıkarıyoruz. Hep birlikte olmamız gerektirdiğini de gösterdik. Celal Hekimoğlu’na milletimiz, devletimiz, Trabzonumuz ve şahsım adına tekrar teşekkür ediyorum. Ailesiyle birlikte daha güzel işlere imza atacaklarını tahmin ediyorum.”diyerek duygularını dile getirdi.

Törende bir konuşma yapan İşadamı Celal Hekimoğlu  ödül’ün kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade ederek  “Bu sanayiyi burada kurmak için ilk hamleyi yaptığım zaman Eskişehir Valiliği’nden teklif geldi. 200 dönümlük bir yer verdiler, orada kurmam için. Ben, Trabzonluyum. Trabzonumu çok severim. Milletimi çok severim. Aynı zamanda ben bir Türk’üm. 15 Temmuz olaylar hiç yakışmadı. Çok kötü oldu. Çok şükür neticede başarılı olamadılar. İlkokul mezunuyum. Bijon yaptığım dönemlerde İstanbul’dan bir gazeteci geldi ve bana ‘Hangi okul mezunusun’ diye sordu. Ona, ‘Kireçhane ilkokulunu bitirdim. Ortaokulu, liseyi, üniversiteyi Selamet Garajı’nda bitirdim, doktoramı Avrupa’da yaptım’ cevabını verdim. Çok şaşırdı ve beni yatırımlarım nedeniyle tebrik etti. Trabzon’da sanayi olmaz diyenler hata yapıyor. Ben yaptım ki; ilkokul mezunuyum. Şimdi Trabzon’da ne başarılı mühendislerimiz var. Trabzon’un önünü açtım. Öyle bir sanayi kurdum ki, kim ne yaparsa yapsın her şeyi bizim şirketimizden temin edebilir, yardım alabilir. Trabzonumuzu büyütmek, ülkemize, milletimize faydalı olabilmek için sanayi yapmamız şarttır. Çünkü sanayisiz ülke ilerleyemez. Trabzon’da sanayi zor olur tabi ama yapılması lazım. Trabzon’un gençlerine, mühendislerine güveniyorum. Sanayi yaptığınız zaman ben buradayım. Sanayinin güzelliklerini, sıkıntılarını her şeyini anlatayım. Bu mübarek ülke için sanayi yapmamız lazım. Türkiye’yi kalkındıralım.” dedi.

Fotoğraf Galerisi için tıklayınız.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler