Çek konsolos'tan belediye ziyareti

Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.Başkonsolos Krasnicka, 8-11 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan “7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve

Çek konsolos'tan belediye ziyareti

Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Başkonsolos Krasnicka, 8-11 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan “7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı”na katılacak olan Çek Cumhuriyeti firmalarının temsilcileri ile Trabzon’a geldiklerini belirterek, ““7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı”na Çek Cumhuriyeti’nden de çeşitli firmalar katılacak. Söz konusu firmaların temsilcileri geri dönüşüm ve atık yönetimi konularında Trabzon’da çeşitli kurum ve kuruluşlarla bilgilendirici toplantılar yapacaklar. Ziyaretlerin Çek Cumhuriyeti, Türkiye ve Trabzon arasında hem yatırım, hem de ticaret işbirliği açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum” diye konuştu.

Trabzon’a daha önce de geldiğini ve Trabzon’u çok sevdiğini ifade eden Krasnicka “Karadeniz’in doğasını kendi ülkemin doğasına da çok benzetiyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Yalnız sizin artınız deniziniz var ve denizi çok seviyorum. Çek Cumhuriyeti’nden bir il ile Trabzon arasında ‘kardeş şehir’ ilişkisinin kurulmasını arzu ediyorum” ” şeklinde konuştu.

Başkan Gümürkçüoğlu ise Trabzon’un doğasıyla, deniziyle, yaylalarıyla önemli bir turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gümrükçüoğlu,  Başkonsolos Krasnicka’nın ‘kardeş şehir’ ilişkisi teklifine ise olumlu cevap vererek, “ Bunun için gerekli çalışmaların yapılması ve belediye meclisimizin de olumlu karar alması durumda Çek cumhuriyeti’nden bir kent ile kardeş şehir olabiliriz” diye konuştu.

Başkan yardımcıları Hüseyin Turan, Ergin Aydın ve Osman Gökhan Bali’nin de katıldıkları ziyaret sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, Başkonsolos Krasnicka’ya telkari işlemeli fincan takımı hediye etti. Bayan Krasnicka da, Başkan Gümrükçüoğlu’na Çek Cumhuriyeti’nin bayrağının renklerini taşıyan bir kravat hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel