Çaykur'dan Kaçak Çay hamlesi!

Çaykur, kaçak çay tüketiminin yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde üreticilere ulaşabilmek için çalışmalara başladı. Ürettiği kaçak çay tadındaki çayı bu bölgede üreticilere tattırmaya başlayan Çaykur, tüketicilere de kaçak çayın zararlarını anlata

Çaykur'dan Kaçak Çay hamlesi!

Çaykur, kaçak çay tüketiminin yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde üreticilere ulaşabilmek için çalışmalara başladı. Ürettiği kaçak çay tadındaki çayı bu bölgede üreticilere tattırmaya başlayan Çaykur, tüketicilere de kaçak çayın zararlarını anlatacak.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha önce Türk çayı içildiğini ancak zamanla bunun yerini yabancı menşeili çayların aldığını söyledi. Sütlüoğlu, “Bu bölgelerde kaçak çay tüketilmeye başlandı, bölgeleri kaçak çay işgal etti. Bu işgali kaldıracağız. Bu bölgede çalışmaları sıklaştırdık. Yürüttüğümüz proje ile 300 binin üzerinde eve ulaşmayı hedefliyoruz. Hem kaçak çayın zararlarını anlatacağız, hem de çayımızı etkin bir şekilde tanıtacağız” dedi.

“KAÇAK ÇAY TADINDA ÇAY"

Sütlüoğlu, “Kaçak çayın yoğun kullanıldığı bölgede çayımızın içilmesi için çok daha kapsamlı çalışmalarımız var. Gaziantep ve Diyarbakır’ı pilot bölge seçtik. Bu yıl bölgenin tamamında bu çalışmaları yapacağız. Geçen yıl bu iki ilimizde ürünlerimizin kullanımında önemli artışlar gerçekleştirdik. Bu yıl bölgedeki diğer illerde de önemli artışlar  hedefliyoruz. Kaçak çayın damak tadında bir çay yaptık. Bu çayın testlerini bölgede yapıyoruz. Çayı, Güneydoğu’da yaşayan kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz. Onlardan alacağımız geri dönüşlerle bu konudaki çalışmalarımıza da yön vereceğiz” diye konuştu.

 

Çaykur, hafta sonu Gaziantep’te, Türkiye genelindeki 148 bayisinin katılımı ile yaptığı toplantıda yürütülen proje hakkında görüş alış verişinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel