ÇAYKUR'da arbede!

Rize’de ÇAYKUR Taşlıdere Çay Fabrikası'nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne devredilerek kapatılmasına karşı çıkarak ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'ne girmeye çalışan Çorapçılar Mahallesi sakinleri polisin engellemesi ile karşılaştı. Daha sonra

ÇAYKUR'da arbede!

Rize’de ÇAYKUR Taşlıdere Çay Fabrikası'nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne devredilerek kapatılmasına karşı çıkarak ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'ne girmeye çalışan Çorapçılar Mahallesi sakinleri polisin engellemesi ile karşılaştı.

 Daha sonra da, bu sabah Rize'ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın geçeceğini düşündükleri Karadeniz Sahil Yolu’nu ulaşıma kapatan grupla polis arasında arbede yaşandı.

Fabrikanın kapatılmasına tepki amacıyla ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önüne gelen ve “Yenisi yapılmadan Taşlıdere kapatılamazö pankartı açan yaklaşık 200 kişi adına açıklamalarda bulunan Hasan Kuk, fabrikanın üniversiteye devredilmesine değil kapatılmasına karşı olduklarını belirterek” “Fabrikanın başka bir alanda yeniden kurulması gerekiyor. Yeni fabrika yapılmadan eskisini yıktırmamakta kararlıyız dedi.

Kalabalık daha sonra topluca ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'ne girmeye kalkıştı. Ancak özel güvenlik görevlileri ve polisin engellemesi ile karşılaşan grup adına seçilen temsilciler içeri alındı. ÇAYKUR yetkilileri ile görüşen grup çıkışta isteklerine karşılık bulamadıklarını belirtti, eylemlerinin bundan sonra daha kalabalık topluluklarla sürdüreceklerini vurguladı.

ARBEDE YAŞANDI

Bu arada grup, bu sabah Rize’ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın geçeceğini düşündükleri Karadeniz Sahil Yolu’nu ulaşıma kapatmak istedi. Yola doğru yürüyüşe geçen grubu polis engellemeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Eylemciler, "Yol kesilecek" diyerek Karadeniz Sahil Yolu'nu ulaşıma kapattı. Gruptaki bir kişi yoldan geçen iş makinesinin üzerine çıkarak kalabalığı yönlendirdi. Bu sırada devreye giren Çevik Kuvvet ekibi ile zorla yol dışına çıkarmaya çalıştığı grup arasında arbede yaşandı.

 GÖZÜ YAŞLI KADINI POLİS SARILARAK TESELLİ ETTİ

 Bu sırada Basriye Papaker adlı kadın, Çevik Kuvvet ekip Amiri Başkomiser Başaran Şanlı’ya, “Yavrum bizi engellemeyin. Fabrikaya ihtiyacımız varö dedi. Başkomiser Şanlı, gözyaşlarını tutamayan kadını sarılarak teselli etmeye çalıştı. Daha sonra AK Parti Rize İl Başkanlığı’na yürümek isteyen grup, polisin uyarısının ardından dağıldı.

 

Bu arada, İslampaşa Mahallesi'nde çok sayıda işçinin çalıştığı ÇAYKUR'a ait Taşlıdere Çay Fabrikası’nın aksamı ile işçilerinin, çevrede bulunan Cumhuriyet, Veliköy ve Gündoğdu fabrikalarına nakledileceği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler