ÇAYKUR'a 5 günde 5 bin başvuru

ÇAYKUR tarafından Rize’de bulunan Çay fabrikalarında istihdam edilecek 2 bin 375 mevsimlik işçi için 5 günde Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Rize Müdürlüğü’ne 5 bin’e yakın kayıt yaptırıldı.ÇAYKUR’un Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan fabrikalarında istihdam e

ÇAYKUR'a 5 günde 5 bin başvuru

ÇAYKUR tarafından Rize’de bulunan Çay fabrikalarında istihdam edilecek 2 bin 375 mevsimlik işçi için 5 günde Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Rize Müdürlüğü’ne 5 bin’e yakın kayıt yaptırıldı.

ÇAYKUR’un Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan fabrikalarında istihdam etmek üzere 3 bin 500 mevsimli işçi alımı yapacağını duyurmasının ardından Türkiye İş Kurumu Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde geçtiğimiz hafta Pazartesi gününden itibaren ön kayıtlar alınmaya başlandı. 2 bin 375 mevsimlik işçinin alınacağı Rize’de geçtiğimiz hafta beş günlük süre içerisinde 5 bin civarında kişi Rize İŞ-KUR Müdürlüğü tarafından oluşturulan noktalara başvurarak ön kayıtta bulundu.

Rize İŞ-KUR Müdürlüğü tarafından aşırı yığılmaların önlenmesi için Ardeşen, Pazar ve İyidere İlçeleri’nde de ofisler oluşturularak toplamda 38 personel ile başvurulan alındı. Ayrıca internet üzerinden de başvurulan yapılması aşırı yığılmaları önledi. Başvuruların hafta sonuna kadar kabul edileceği belirtildi. Rize için alınacak 2 bin 375 mevsimlik işçi statüsü için hafta sonuna kadar alınacak başvurulan ile toplam başvuru sayısının 10 bin’i aşacağı tahmin ediliyor. 5 Mayıs tarihinde ÇAYKUR tarafından noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi ile işe alınacak 2 bin 375 kişi belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler