ÇAYKUR Yunanistan’da büyük ilgi gördü

ÇAYKUR standına gerek yabancı katılımcıların gerekse Yunanistan’da yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi.

ÇAYKUR Yunanistan’da büyük ilgi gördü

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 87 ülkeden 2 bin 350 firmanın katılımıyla bu yıl 4.’sü düzenlenen Food Expo Yunanistan Fuarı'na katılan ÇAYKUR’a gerek yabancı katılımcıların gerekse Yunanistan’da yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi.
3 gün süren ve yaklaşık 88 ülkeden 46 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuarda kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirten ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, dünyanın 5. ve en sağlıklı çay üreten ülkesi olarak dünyanın değişik yerlerinde düzenlenen fuarlara katıldıklarını ve buralardan aldıkları geri dönüşlerin çok olumlu olduklarını söyledi.
Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu “Çeşitli ülkelerde, farklı damak tadına sahip ülkelerde gıda, yiyecek, içecek ve çayla ilgili düzenlenen fuar ve çeşitli organizasyonlara ÇAYKUR olarak katılmaya çalışıyoruz. Biz buralara belki ÇAYKUR olarak katılıyoruz ancak sonuçta Türk çayını anlatıyor ve tanıtıyoruz.
Dünyanın en sağlıklı çayının ülkemizde yetiştiğini, kuzey yarım kürede tek çay üreten ülke olduğumuzu ve çayımızın tamamının üzerine kar yağdığını ve haşere barındırmadığını organiğe çok yakın ve gelecek yıldan itibaren Türk çayının tamamının organik olacağını katıldığımız her platformda anlatıyoruz.
 
 Bu kapsamda ağırlıklı olarak soydaşlarımızın da yaşadığı Güneydoğu Avrupa ülkeleri dediğimiz; Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’ı kapsayan Food Expo Yunanistan Fuarı'na katıldık. Yunanistan’da olduğumuz süre içerisinde gerek fuar alanında gerekse ÇAYKUR TIR’ının konakladığı yerlerde insanların yoğun ilgisiyle karşılaştık.
 
Bu bizi son derece mutlu etti. Hem ÇAYKUR’u, hem ürünlerimizi hem de Türk çayını onlara tanıtıp tattırma şansı bulduk. Onların ilgisi de bizi ziyadesiyle mutlu etti. Çay bizim için dostluğun timsalidir. Dost sohbetlerinin vazgeçilmezidir. Bizde onlara birer bardak ÇAYKUR dostluğu ikram ettik ve karşılığını andığımıza inanıyorum.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel