Çaykur, Mükemmelin Peşinde

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çayda kalite çıtasını daha da yukarılara taşımak için yaş yapraktan başlayarak kaliteyi arttırmak istediklerini bildirdi. Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gece gündüz ve saat mefhumu gözetmeden fabrikaları denetle

Çaykur, Mükemmelin Peşinde
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çayda kalite çıtasını daha da yukarılara taşımak için yaş yapraktan başlayarak kaliteyi arttırmak istediklerini bildirdi.
 
Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gece gündüz ve saat mefhumu gözetmeden fabrikaları denetlediklerini, bu çalışmaların sonuç vermeye başladığını belirtti.
 
Çalışmalar neticesinde artık üreticilerin hasat ettikleri, çay alım yerlerinde görevli eksperlerin de aldıkları ürüne dikkat etmeye başladığını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:
 
"Bu sene yaş çayda kaliteyi düzeltme noktasında çok ciddi gayretlerimiz var. Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Kalite olmazsa rekabet etme şansımız da ortadan kalkar. O nedenle kaliteden ödün vermemiz söz konusu değil. Kaliteden ödün vermemiz çayımızın geleceğini yok etmemiz ve çayımızın geleceğini öldürmemiz anlamına gelir. Kaliteli kuru çay için de kaliteli ham madde olması gerekir."
 
Sütlüoğlu, çayın geleceği için üreticilerin de üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini belirterek, "Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Dolayısıyla bu çayın devamlılığı olmaz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda yaş çay kalitesinde önemli bir miktar düzelme olduğunu gördüm. Bütün fabrikaları geziyorum. Gündüz, gece, gece yarısından sonra, sabaha karşı her saatte fabrikalarımızı denetliyorum. Bir düzelmeye doğru gittiğimizi görüyorum. Bu çalışmalarda bize destek olan üreticilerimize sabır ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler