ÇAYKUR Fransa'ya gitti

 Çaykur'dan yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen fuarda Türk çayının ziyaretçilerle buluşturulduğu ve önemli ticari görüşmelerde bulunulduğu belirtildi. Çaykur'un siyah çay, yeşil çay ve organik çaylardan oluşan yaklaşık 55 ç

ÇAYKUR Fransa'ya gitti

 Çaykur'dan yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen fuarda Türk çayının ziyaretçilerle buluşturulduğu ve önemli ticari görüşmelerde bulunulduğu belirtildi.

 
Çaykur'un siyah çay, yeşil çay ve organik çaylardan oluşan yaklaşık 55 çeşidinin fuarda sergilendiği ifade edilen açıklamada, fuarın en ilgi çeken stantlarından biri olduğu kaydedildi.
 
İki yılda bir yapılan gıda fuarına 100'ü aşkın ülkeden 5 bin 900 firmanın temsilcilerinin katıldığı, fuarı 140 bin kişinin ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, Türkiye'den İstanbul Ticaret Odası (İTO) bünyesinde 256 firmanın fuarda yer aldığı bildirildi.
 
Açıklamada, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:
 
"Bölgenin en büyük ve ülkemizin sayılı ekonomik sanayi kuruluşlarından biri olan Çaykur artık bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar atıyor. Ülkemiz çaycılığını tüm dünya ülkelerine ve insanlarına sunmak ve çay sektöründe var olan dünya markalarını tanınması için uluslararası fuarlar büyük önem taşıyor. Dünya çay pazarında yaşanan kıyasıya rekabet nedeniyle dış piyasalarda yeni pazarların araştırılması ve o pazarlarda var olmak gücümüze güç katacaktır. Şu anda 23 ülkede bayiliklerle satışımız mevcutken, çok sayıda ülkeye ise direkt satışlarımız var. Yapılan çalışmalar ve gelinen seviye bizi memnun ediyor. Amacımız 2023 yılında 50 bin tonluk bir dış pazar oluşturarak pazar payımızı hem sayı hem de miktar olarak artırmak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler