ÇAYKUR' 5 bin işçi müjdesi!

AK Parti’den Rize milletvekili adaylığı için Ankara'dan vize almaya giden ve istifasını son gün açıklayacak olan Karal, müjdeli haberle döndü. Karal, Rize’deki en büyük sıkıntının işsizlik olduğu bildiklerini ve Çaykur’da emekliliği dolan binin üzerinde k

ÇAYKUR' 5 bin işçi müjdesi!

AK Parti’den Rize milletvekili adaylığı için Ankara'dan vize almaya giden ve istifasını son gün açıklayacak olan Karal, müjdeli haberle döndü.

 

Karal, Rize’deki en büyük sıkıntının işsizlik olduğu bildiklerini ve Çaykur’da emekliliği dolan binin üzerinde kişi bulunduğunu hatırlatarak, “Rize’nin tamamında 6 bin 500, 7 bin işsizimiz var. Bu sene Çaykur’daki emekliliği dolanların ayrılması durumunda biz ciddi anlamda bir işçi almayı ve Rize’deki işsizliğe son vermeyi amaçlıyoruz. Bunu bir söz vermek olarak algılamayınız ama şu anda mücadele veriyoruz. Bin tane kadrolu emekliliği dolan var. Bunlar emekli olursa 5 bin kişi alabiliriz” dedi.

 

BAŞBAKANLIK ÇALIŞMA YAPILIYOR

Çaykur’daki işçi sayısının 12 binlerin altına düştüğünü kaydeden Karal, “3 sene önce 3 bin kişi kadroya geçti. Onlar Çaykur’un belini büktü. 80–90 trilyon her sene açık veriyor bu 3 bin kişiden dolayı. Bunların da bin tanesinin emekliliği dolmuş. Bu bin kişi emekli olduğu anda biz 5 bin kişi alabiliyoruz. Bununla uğraşıyoruz şimdi. Başbakanımızla görüştük. Başbakanımız dedi ki ‘bunları emekliliğe özendirelim’ Şu anda başbakanlıkta bunun çalışmaları yapılıyor. İnşallah bunları emekli ettiğimiz zaman, gençlerimize de iş imkânı sağlamış olacağız. Ve zannediyorum bu durumda Rize’de de başka işsiz kalmaz. Zaten 6–7 bin işsizimiz var toplam Rize’de. Bunların da yüzde seksen, doksanını almış oluruz bu şekilde” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler