Çaykara'da Kur'an kursu yandı

Trabzon'un Çaykara ilçesine çıkan yangında, tarihi bir caminin yanı sıra bitişiğindeki Kur'an kursu ve köy odasının büyük bir bölümü yandı, cami lojmanında ise hasar oluştu. Alınan bilgiye göre, ilçenin Taşören Köyünde yer alan, 1841 yılında yapılan ve Kü

Çaykara'da Kur'an kursu yandı

Trabzon'un Çaykara ilçesine çıkan yangında, tarihi bir caminin yanı sıra bitişiğindeki Kur'an kursu ve köy odasının büyük bir bölümü yandı, cami lojmanında ise hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Taşören Köyünde yer alan, 1841 yılında yapılan ve Kültür Bakanlığı Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun tescilli tarihi eserleri arasında yer aldığı belirtilen tarihi camide çıkan yangın, yapının eski ve ahşap olması yüzünden kısa sürede büyüdü. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, yakınındaki camiye ait lojmanın yanı sıra bir Kur'an kursu ile köy odasına da sıçradı.

Çaykara Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen rüzgarın etkisiyle büyüyen ve kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmalarına Dernekpazarı ile Cumapazarı belediyelerine bağlı takviye itfaiye görevlileri ve araçları da katıldı. Yangın, çevredeki diğer binalara sıçramadan söndürüldü.

Yangında, tarihi cami, Kur'an kursu ve köy odasının büyük bir bölümü yandı, cami lojmanında ise hasar meydana geldi.

Çevredeki vatandaşların endişe ile izlediği yangın sırasında, bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Yangın sonrası, Dernekpazarı Kaymakamı ve Çaykara Kaymakam Vekili Murat Kaplay ile Çaykara Belediye Başkan Vekili Süleyman Gençcan ve Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel