Çaykara'da katliama göz yumuyorlar

 Trabzon, Çaykara İlçesi Soğanlı ve Kabataş Köyüne çok yakın mesafede bulunan taş ocağının, açılıp açılmayacağı merak konusu olurken bir kesiminde katliama göz yumulduğu dile getirildi Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel etki ve değerlendirme planlama Genel

Çaykara'da katliama göz yumuyorlar

 

Trabzon, Çaykara İlçesi Soğanlı ve Kabataş Köyüne çok yakın mesafede bulunan taş ocağının, açılıp açılmayacağı merak konusu olurken bir kesiminde katliama göz yumulduğu dile getirildi
 
Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel etki ve değerlendirme planlama Genel müdürlüğü ile olumsuz görüşü sebebiyle Çed süresi sona ermesine rağmen, daha sonra yapılan değişiklikle Çed izni genel müdürlüğü Çevre ve şehircilik bakanlığına bağlanması ile birlikte bu kez aynı firmanın yeniden Çed raporu almaya çalışması, Çaykara’daki Muhtarları harekete geçirdi.
 
Açılacak taşocağının bölgenin doğal dengesini bozacağını öne süren Çaykara Merkez Belde ve Köylerine bağlı 22 Muhtarın imza altına aldıkları ortak bir mektubu bakanlığa göndererek, açılmak istenen taşocağı çalışmalarının bir an önce durdurulması istediler.
 
Bürokrat sorunu
 
Taş ocağının açılması ile ilgili açıklamada bulunan Çaykara Ataköy Beldesi Muhtarı Bülent Liman, “Çaykara dört tarafı dağlarla çevrili dar bir alanda sıkışmıştır, bu dar alanda 36 tane HES projesi ile uğraştığımız yetmiyormuş gibi birden taş ocakları başımıza bela oldu. Turizmin en canlı olduğu dönemlerde çaykaranın göbeğinde bir taş ocağı kurmanın bir mantığını göremiyoruz. HES firmalarının Çaykarada çevreye vermiş olduğu zararları görmüyor musunuz? Bürokraside bulunan Çaykaralı hemşerilerimizin bu konuya bu kadar duyarsız kalmaları anlayamıyoruz. Çaykaranın doğal güzelliğini bozmaya çalışan taş ocaklarına neden engel olmuyorlar, biz Çaykaralılar zor dönemlerimizde yanımızda olmalarını istediğimiz bürokratlardan haklı davamıza destek olmalarını bekliyoruz. 22 muhtar olarak elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz lakin biz bir tane belediye başkanı, bir tane siyesi parti temsilcisi, bir tane sivil toplum örgütünü yanımızda görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu konu sadece muhtarlarla ilgili değildir bu konu tüm çaykara halkının ve tüm bürokratlarının sorunudur” iddiasında bulundu.
 
Yanımızda yer alın
 
Liman, ‘elimizde olan raporlar bu işin ne kadar usulsüz olduğunu açık bir şekilde göstermekte iken siyasi baskılarla haksız duruma düşürülmeye çalışılıyoruz. Haklı olduğumuz bu davada kanunun bize vermiş olduğu tüm hakları kullanarak taş ocağının kurulmaması için direneceğiz Çaykaralı tüm bürokratlardan, siyasi parti temsilcilerinden, sivil toplum örgütlerinden, bizim bu haklı davamızda yanımızda yer almalarını istiyoruz’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel