Çaykara MHP'den sert mesaj

  Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 10. Kurultayının yapılmasının ardından gerilen süreç ile ilgili basın metni yayınlayan MHP Çaykara ilçe başkanlığı. 4 Kasım Günü gerçekleştirilen Trabzon Milletvekili Koray Aydın'nın da aday olduğu 10.Büyük kurultayd

Çaykara MHP'den sert mesaj

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 10. Kurultayının yapılmasının ardından gerilen süreç ile ilgili basın metni yayınlayan MHP Çaykara ilçe başkanlığı. 4 Kasım Günü gerçekleştirilen Trabzon Milletvekili Koray Aydın'nın da aday olduğu 10.Büyük kurultayda üst kurul delegelerinin tercihi ile Devlet Bahçeli’yi tekrar MHP genel başkanı seçmiştir ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, “Tam bir demokrasi örneği olarak gerçekleşen kurultayımız yoğun bir katılımla yapılmış olan en başarılı kurultay olarak tarihe geçmiştir. Çok adayın olması demokrasinin bir örneğidir,başarılı geçen kongremiz MHP seçmenleri ve yöneticileri olarak genel başkanımıza sahip çıkmış,isim den ziyade partinin güçlenmesi birleşmesi için her kulvarda çalışmalarına hız vermiştir.”ifade edildi.

Yetki sahibi değilsiniz

MHP’nin Genel Başkanı sonuçta Bahçeli’nin olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Sonuç olarak kongreden başarılı olarak çıkan Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli bu partini gelen başkanı sıfatı ile hizmetine devam edecektir. Son dönemlerde genel başkanımız aleyhinde hala kongre üzerinden basında bazı asılsız yanlış haberler çıkmaktadır. Bu haberlerin sahiplerinin yaptıkları açıklamalar MHP camiası içinde kabul görülmemiş olup yetki sahibi olmadıkları halde yandaş basın tarafından gündeme taşınmıştır.”sözlerine yer verildi.

Yandaş ve düşmanlara koz vermeyin

Bazı köşe yazarlarının da eleştirildiği açıklamada, “ Nitekim Koray Aydın hiç bir süreçte Devlet Bahçeli ye ağır suçlamalarda bulunmamış ülkücü duruşun ne olduğunu göstermiştir. MHP Çaykara ilçe başkanlığı tarafından ilçemizde yaşayan ve İlçe yönetimi adına açıklama yapma yetkisine sahip olmayan şahısların kişisel düşünceleri MHP’nin genel düşüncesiymiş gibi gündemi meşgul etmektedir. Her partili kendi fikrini söylemekte özgürdür yalnız Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ye yapılan ağır ithamlar yakışıksız ve yersizdir, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiği bu son dönemlerde yandaş basına malzeme vermek hele hele kongre sonunda yetkili olmadığı halde siyaset çığırtkanlığı yapmak doğru bir hareket olarak karşılanmamakta ve tepki doğurmaktadır.”şeklinde ifade edildi.

Partiden ihraç edilir

Açıklamanın son bölümünde, “Genel başkanın beğenilmemesi çekilmesi için oy vermeme aleyhte çalışma yalan beyanda bulunma disiplin hükümleri gereği MHP iç tüzüğünün disiplin HÜKÜMLERİ 4.maddesi gereği partiden kesin ihracına neden olacağı ve tekrar partiye üyeliğinin gerçekleştirilemeyeceği açıkça beyan edilmektedir. Bu nedenledir ki kişilerin şahsi fikirleri medyaya yansıtılması fikrin doğruluğu tartışılmamış ise kişiler yorumlarını yaparken dikkatli seviyeli bir üslupta gerçekleştirmelidirler.” İfadelerine yer verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler