Çayeli'nin düşman işgalinden kurtuluşu

Çayeli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.      Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Çayeli Kaymakam Vekili Tunahan Çil, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğu

Çayeli'nin düşman işgalinden kurtuluşu

Çayeli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.      

Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Çayeli Kaymakam Vekili Tunahan Çil, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Oran, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
     
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Çil, Belediye Başkanı Çakır ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Dalgıç, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı. 
     
Belediye Başkanı Çakır, yaptığı konuşmada, Çayelililer'in Kurtuluş Savaşı'nda vatanın her tarafında savaştığını, şehitler verdiğini belirterek, ''Bir çok evladımız bu vatan için canını vermiştir.
 
Bu vatan uğruna şehit olan dedelerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bizler bu vatan uğruna şehit olan aziz şehitlerin torunlarıysak onlara layık olmaya çalışalım. Bayrağımız, vatanımız ve namusumuz uğruna nasıl dimdik durmamız gerekiyorsa o şekilde duralım'' dedi. 
     
Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. 
     
Halk oyunları ekipleri ve Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösteri sunduğu tören, resmi geçitle sona erdi. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel