Çay'da yeni hedef belirlendi

Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Kemal Kar, çayı pazarlamak üzere yapılan planlarda hedefin 10 ton, 20 ton çay satmak değil 10 kişinin, 20 kişinin damak tadına hitap ederek müşteri portföyü oluşturmak olması gerektiğini

Çay'da yeni hedef belirlendi

Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Kemal Kar, çayı pazarlamak üzere yapılan planlarda hedefin 10 ton, 20 ton çay satmak değil 10 kişinin, 20 kişinin damak tadına hitap ederek müşteri portföyü oluşturmak olması gerektiğini bildirdi.

Kar, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin dünya çay ticaretinden hak ettiği payı alabilmesi için yeni arayışlara girmesi ve politikalar üretmesi gerektiği belirtti.

Yapılan tüm çalışmalar ve gelinen son noktanın, çay sektöründe iki ana konuda yeni adımlar atmak gerektiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Kar, şu görüşleri savundu:

"Bunlardan birincisi çayda kayıt içinde kaynak yaratmak, ikincisi ise çayımızı tüketici ülkelerde maliyet üstlenerek tanıtmak ve bu yolla ihracat potansiyeli oluşturmaktır. Dünyada çay sektörünü incelediğinizde ve sağlık penceresinden baktığınızda bunun mümkün olabileceğini görmek zor değil. Dünyanın en çok çay tüketen ülkeleri ülkemizi çevrelemişken bizim 'damak tadı farklı' bahanesine sığınmaya çalışmamız doğru değildir. Bunun tek kabul edilebilir bahanesi, uluslararası ticareti yeni öğrenenlerden oluşumuz olabilir."

Kar, sektörün ihracat için öncelikle müşteri oluşturması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çayımızı pazarlamak üzere yapacağımız planlarda hedefimiz 10 ton, 20 ton çay satmak değil 10 kişinin, 20 kişinin damak tadına hitap ederek müşteri portföyü oluşturmak olmalıdır. Kaçak çay bizim damak tadımızı nasıl değiştirip piyasamızda genişliyorsa, biz de sabırla aynı bilimsel yolu kullanarak yol almalıyız. Devlet teşvik veriyor, son derece cömert destekler sunuyor. O halde zoru başarmak çay sektörünün işidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler