Çayda kalite arttı

"Erken toplanan yaş çay yaprakları çayda kaliteyi yükseltti."

Çayda kalite arttı

2017 yılı birinci sürgün dönemi çay sektörü için üretimde kalitenin arttığı dönem oldu.

Çaysiad Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, özel sektörün yüksek rakım yaş çay alımlarında fiyatları 220 kuruşa kadar çıkarttığına şahit olduklarını belirterek, peşin ödenen bu fiyatla özel sektörün devlet fiyatının da üzerine çıktığını söyledi.

Mustafa Yılmaz Kar bu yıl hasat mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle çayın erken toplattırıldığına dikkat çekerek, bu nedenle birinci sürgün döneminde verimin düşük olduğunu ancak kalitenin arttığını vurguladı.  

BİRİNCİ SÜRGÜN ÜRETİMİ İSTİSNAİ VE ÖZELDİR

Kar, çayın bu yıl erken toplattırılmasının dezavantajdan ziyade avantaj getirdiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: 

“Zaten en kaliteli hammadde olan birinci sürgün yaş çay yaprakları birde ramazan sebebi ile erken toplattırılınca ortaya yüksek kaliteli hammaddeyi ve sonuçta çok iyi bir damak tadı yakalanan mamul maddeyi çıkarmıştır. Şunu söyleyebiliriz, 2017 yılı birinci sürgün üretimi istisnaidir ve özeldir. Çayımızın kalitesinden şüphe etmesek de, çay tiryakileri yüksek kalitede çay içmek istiyorlarsa 2017 yılı birinci sürgün üretiminden temin etmelidirler.  Çay toplama döneminin Ramazana rastlamasıyla ortaya çıkan ve üretici firmalarca değerlendirilen bu özel şartlar her zaman bir araya gelmiyor.”

Çayda kalite arttı

Çayda kalite arttı

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler